Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehet baja hogy így tisztizottam?

Lehet baja hogy így tisztizottam?

Figyelt kérdés
Van egy Asus laptop és miután használtam gondoltam megtisztítom. Fogtam egy papírt kéztörlőt és öntöttem rá alkoholos kézfertőtlenítőt. Áttöröltem vele becsukva a tetejét és a billentyűzetet és az egérpadot. Ugyanígy szoktam a telefonomat is tisztítani,naponta áttörlöm azt is így, a hátlapot, a tokot és a kijelzőt, várok amit félszáraz és ennyi. Most az jutott eszembe, hogy ezzel nem teszek e kárt bennük? A laptop még új, pár hete vettem, nem szeretném elrontani. Lehetett így bármi baja/bajuk? Ti hogy szoktátok tisztítani?
2020. márc. 30. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:

Az a baj ezzel, hogy lehet olyan réteg rajta ami védi a leptopot (meg ugye a billentyűn is ott az írás) és az lejön róla. Viszont elektronikai szempontból a tiszta alkohol nem okoz kárt, mert nem vezeti az elektromosságot. Ugyan ez a desztillált víz.

Ha van valamelyikben is más oldott anyag az már okozhat kárt az elektronikai dolgokban. De pl a processzort is lehet tisztítani izopropil alkohollal vagy desztillált vizzel, mert nem káros.

2020. márc. 30. 18:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ez nem sima alkohol volt, ez ilyen kézfertőtlenítő és szerintem más is van benne. Azóta már bekapcsoltam és megnéztem az emailjeimet. Nem vettem észre semmit. Akkor most lehet baja? Nem folyhatott be a billentyűzet gombjai között? Nem csucsogott a kéztörlő de mégis félek.
2020. márc. 30. 18:50
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
50%

Ha maradéktalanul párolog, akkor nem gond.

Vízzel az a probléma, ha bemegy zárt helyekre, ott beáll és nehezen távozik. Akkor is, ha desztillált. Melegítéssel lehet megtámogatni esetleg.

A csapvíz száraz maradványa, vagyis a vízkő, zömében kalcium- és magnézium-karbonát, ami szigetel, önmagában nem lenne vészes.

De amikor vízben oldott, elektrolitként némileg növeli a vezetőképességet, illetve feszültség hatására elektrolízis lép fel, amitől szétrohadnak a fémes dolgok.

2020. márc. 30. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!