Peg perego elektromos kisautót szeretnék használható szintre hozni keresztlányomnak. Hol találhatnék áramkört, kapcsolási rajzot hozzá?
Nevezetesen olyan plusz áramkörrel szeretném ellátni, ami ha a lurkó benyomja a pedált nem rögtön adná rá a motorokra a teljes delejt, hanem az indulásnak lenne egy szép idő-nyomaték görbéje, kímélve ezzel a kerekeket és halkabban is indulhatna el mert nem kaparnának.
Tud esetleg valaki ilyen célra használható kapcsolásról, illetve hogy hol találhatnék ilyet?
Lassan kell tölteni egy kondit, ami vezérel egy tranzisztort, ami pedig a motort. Ezzel elképzelhető, hogy a leállás is lassított lesz, így plusz 1 ellenállás, dióda is szükséges lehet a kondi kisütéséhez. (Nem vagyok szakértő.)
Szakértői infókat az elektrotanya.com címen vagy a hobbielektronika.hu fórumán tudnának adni, de ők többnyire túlbonyolítják, mert profi szakemberek, így nem 3-4 alkatrészes megoldást javasolnak, hanem sokkal komolyabbat. 1 próbát megér valamelyik oldalon a kérdés feltevése.
Első osztályú tranzisztormelegítő kapcsolás.
Aki most lát életében először (én is) arduinot, annak kb. egy óra megiírni egy olyan kb. tíz soros programot, ami a kapcsolós gázpedál kapcsolásakor (egyik lábat kinevezve bemenetnek) egy kimenetet (amit pwm outnak állítottunk) a kitöltési tényezőt felviszi kb. 10%-ról 100%-ra mondjuk 5 másodperc alatt. Ezzel a jellel vezérelve egy két-háromszorosan túlméretezett FET-et, meg is van az áramkör.
A facebookon a Magyar Arduino Csoportban kérj segítséget. A négyezer körüli tagságból legalább 50-60 ember sokat tapasztalt és áramkört épített szakember. Nagyon szívesen adnak részletes tanácsokat.
Kicsit keresgéltem még. Egyszerűbb venni egy ilyet:
Előtte valahol kiguglizni, hogy hogy kell vezérelni pontosan.
30A-t tud tartósan, ha a kisautó 12 voltos, bőven elég lesz, nem hinném hogy nagyobb teljesítményű lenne 360 wattnál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!