Karcalló elegáns órákat (vagy esetleg karcalló okosórákat) ismertek? Melyek ezek?
A kinézete ne csorbuljon, tehát ne menjen át infantilis "sportóra" formatervűbe.
Ilyen karórákat (rosszabb esetben értéktelen okosórákat)szeretnék látni.
Mivel szemben karcálló? Csak mert nagyon nem mindegy hogy egy gyémánttal "akarod" karcolni, vagy egy alumíniumdarabbal.
Mi a kereted? Ha olcsóbb kategória, akkor Amazfit GTR-t tudom ajánlani, Gorilla Glass 3-as üveg, minimum 2 hetes üzemidő. Ugyan én csak kb 5. hónapja használom, de semmi karc nincs rajta.
Lehet akár 300-400 ezer is (írtam, hogy elegáns, sajnos ezek itt kezdődnek), de ne "rugged" sportóra legyen, hanem maradjon meg szép esztétikusnak.
Rosszabb esetben a lenézett okosórák közül is jöhet pár, de szerintem azokat, legyenek bármilyen drágák a kutya nem nézi semmibe egy jobb hagyományos órához képest... Pedig hasznosak! Szerintem.
Ha nagyon odavered például a metró kapaszkodójához, a zafír is pókhálós lesz...
Ha vigyázol rá, akkor az egyszerű ablaküveg is sokáig megmarad. Egyedül a plexi az, ami nagyon hamar karcolódik, akár a köröm is be tudja karcolni, viszont nagyon nehezen törik.
300-400 ezer, nagyon szép keret.
Ezeket a márkákat ajánlom:
-Certina
-Longines
-G. Gerlach
-Sinn(az egyik legjobb német gyártó, csak ajánlani tudom)
-Tag Heuer(Főleg használtan)
-Seiko (Kiváló japán márka)
-Orient
-Casio (Elnyűhetetlen)
-Victorinox Inox (Csak automata szerkezetest vegyél)
-Borealis
-Geckota
-Alpina
-Hamilton
-San Martin
-Vostok Europe (Radioaktív festés)
-Vostok Amphibian (20 ezer forintos, új, de körülbelül a 70-es évek dizájnát utánzó márka)
-Tissot
-Tisell
-Steinhart
-Citizen
-Grand Seiko
-Bulova
-Undone
-Fortis
-Oris
-Omega (Használtan)
-Dagaz
-Baltic
Svájciak közül érdemes csak automata szerkezetű órát vásárolni. A kvarc szerkezetesek hamar galyra mennek. A japánok sokkal jobban kvarc téren.
Amiket kerülj:
-Hamisítványok,
-Divatmárkák: Fossil, Calvin Clein, Daniel Wellington, Michael Kors stb....
Ha úszni akarsz benne, a 200m-es vízállóság legyen meg.
Legfőképpen a búvár órákat ajánlom. Elnyűhetetlenek, elegánsak, szépek.
Okosóra: Hasznos eszköz, de nem óra. Inkább egy klassz kis kütyü, ami nagyjából 2-3 év múlva már elavult lesz. Amíg egy karóra, akár 50 évig is karóra marad. Plusz könnyen el is tudod adni. :)
Ja és még annyit: órát magadnak veszel, nem másoknak. 😁
Már nagyjából minden óragyártó gyárt zafír üveges órát. Az kifejezetten nehezen megkarcolható. A Seiko a Hardlex üvegre esküszik, ami gyakorlatilag sima ablaküveg, valami vékony, karcálló bevonattal. Nagyon jól bírja ez is, normál használat mellett. A műanyag plexi viszont már nagyon könnyen karcolódik. A Hublotot nevetséges felhozni példának. Egyrészt 3-400 ezer forintért nem kapni Hublotot. Másrészt pedig, ha valaki vesz egy több millió forint értékű karórát, kétlem, hogy azt használná csapatós órának. Harmadrészt, a legtöbb Hublot automata. Én imádom az automata órákat, viszont megvan az az apró hátrányuk, hogy sajnos ha nagyobb ütés éri, hajlamosak jelentős kiesést/sietést produkálni. Tehát a kérdezőnek egy kvarc szerkezetetes órára lenne szüksége. Ebben az árkategóriában, én a Japán márkákat ajánlom. Egyrészt anno a Seiko-nál kezdték el a Bulova kvarc szerkezetét lekicsinyíteni, átdolgozni, tökéletesíteni, és a Seiko nevéhez köthető az első szériában bárki számára megvásárolható kvarc karóra, amit még 1960-ban mutattak be, és mivel kisebb technológiai csodának számított, több millió forintba került. :)
Azóta a Seiko még tovább tökéletesítette a technológiát. Vannak olyan modelljei melyek napenergiával működnek, és a műholdak jeleit fogva, másodpercre pontosan meg tudják mondani az adott helyen hány óra van. És kifejezetten strapabíróak, és elegánsak. Vannak olyan órák, melyek az atomórák jeleit képesek fogni. Ilyeneket a Seiko, és a Citizen is gyárt. A Citizen pedig szintén kiváló napelemes órákat gyárt.
Ha automata órát akarsz, és nem szereted a japán márkákat, akkor én a német Sinn-t ajánlom, hogy azt az előző válaszomban már írtam. Jó, erős, strapabíró,egyedi, és szép. Nem kell több.
Viszont én 400 ezerért a helyedben ezt venném meg, ha egy jó strapabíró órát akarsz:
A Hublotnak vannak kvarz órái is. A kerámia óráikat lehetetlen megkarcolni konkrétan hétköznapi használat mellett. Jó kicsit zsebbe nyúlós de senki nem fog fillérekért kapni olyat ami tényleg bírja a strapát.
"senki nem fog fillérekért kapni olyat ami tényleg bírja a strapát."
Egy 40 ezres Casio hidd el, bírja a, strapát. Az más kérdés hogy a formaterve eléggé dumpszli. A Hublot meg egy más kategória. Azért ott még lehet Providentet kell felvenni,hogy az átlag magyar meg tudjon venni egy használt 2-3 éves darabot.
Ennyiért Seiko a nyerő választás. :)
Azt írta hogy a G-shock nem opció, egyébként az is karcolódik eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!