Tényleg nem fogyaszt áramot a konnektorba hagyott töltő?
Sok ismerősöm a konnektorba hagyja mindig a töltöket..
?
Laikus tévhit a fogyasztás és az elfáradás is. Ez legfeljebb azokra a dugasztápokra érvényes, amelyik arról ismerhető fel, hogy terhelés nélkül is melegedett valamennyire.
Most már olyan konstrukciók vannak (a primer meghajtó IC-n múlik lényegileg), ami terhelés nélkül gyakorlatilag olyan, mintha ott sem lenne. Szinte nem folynak áramok, vagy ami folyik, az annyira jelentéktelen, hogy a poén kedvéért nevezhetném az elektronika "bioáramainak" is.
Tudom, vannak laikus tévképzetek, amikor azt hiszik, hogy a kondenzátorokon fennálló feszültségek valamiféle kártékony hatással járnak, ők csak egyet felejtenek el: kondenzátorokat nem a sima DC nyírja ki, hanem az impulzusterhelés, amitől áram folyik a kondenzátoron és melegedni kezd.
Sima DC-től nem folyik rajta áram, még jót is tesz neki a formázófeszültség.
Olcsó kacatok persze elpukkanhatnak. Márkás, gyári adapterek miatt felesleges aggódni, noha mint mindenben, itt is lehet hibaszázalék, de nem tűzveszélyre gondolok.
"Már miért menne attól tönkre, hogy van benne áram?"
Az elhasználódás nevű jelenség ilyenkor is hat rá, mivel működik. Ráadásul a túlfeszültség is agyonverheti. Nagy esélye ennek nincs, de a nullánál jóval nagyobb. Főleg viharos időben.
Szerintem amit nem használunk azt áramtalanítsuk.
"A tévét, a számítógépet sem húzod ki mikor nem használod"
De. :)
Kiváncsi lennék ki a bánat húzogatja ki a PC meg a TV
csatlakozókat,ha este kikapcsolta őket.
"Kiváncsi lennék ki a bánat húzogatja ki a PC meg a TV
csatlakozókat,ha este kikapcsolta őket."
Van egy fantasztikus megoldás a dologra, úgy hívják hogy kapcsolós elosztó.
Nekem ilyenbe van bedugva PC, switch, monitor, asztali lámpa stb.
Amikor nem használom ezeket, kikapcsolom az elosztót. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!