Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Tudnátok olyan műszert javasol...

Szabi8282 kérdése:

Tudnátok olyan műszert javasolni, ami frekvencia tartományokra lebontva is kiírja a körülöttem lévő sugárzás erősségét?

Figyelt kérdés
Új lakást vettem és csak később derült ki, hogy mobil átjátszó adó van a szomszéd ház tetején. Találtam egy ingyenes mérési lehetőséget az ELTEn. Majdnem egy hétig hurcoltam egy mérőműszert, a végén elég részletes dokumentumot adtak arról, hogy mindenhol, ahol megfordultam mekkora dózisnak vagyok kitéve. De külön pl. a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás esetében, külön a bázisállomások vagy a wifi esetében. Kiderült, hogy a bázisállomás sugárzás expozícióm majdnem 10x nagyobb, mint az átlagos Budapesten. A lakásban persze, a munkahelyemen nem. A diagramokon is jól látszott, hogyan emelkedett meg a sugárzás szintje a házunk felé közeledve. Jó lenne, ha tudnám ugyanígy méregetni magam körül az elektroszmogot a továbbiakban is. Tudnátok olyan műszert javasolni, ami így sugárzás kategóriákra lebontva is kiírja a sugárzás erősségét?

2020. febr. 29. 01:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Spektrum analizer a neve. De ez tul draga, azert leteznek ezt vegzo szakemberek, akik ezzel foglalkoznak. Lasd Google elektrosmog.
2020. febr. 29. 03:56
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ!
2020. márc. 4. 23:50
 3/8 EagleHUN ***** válasza:
42%

Kedves kérdező. A mobiltelefon adók "sugárzása" nem ionizáló sugárzás. Ennek megfelelően maximum melegíteni tud.

Ilyen elektromágneses sugárzásoknál emiatt semmilyen "expozícióról" sem beszélhetünk. Amennyiben mégis így vennéd akkor csak szólok hogy a napSUGÁRZÁS látható fénye is 2kilowattal ér téged óránként. És abban még nincsen benne az infravörös és a sokkal veszélyesebb UV ahogy nincsen benne a folyamatos háttérsugárzás sem kövekből, ételekből, falakból stb.

Tudtad hogy a banán a beépült radioaktív Kálium miatt erősebben sugároz mint a legtöbb étel?

És ugye az UV meg a háttérsugárzás már bizony az ionizáló sugárzások közé tartozik. Ennél fogva a hatása más illetve jelentős intezitás nélkül is fennáll a hatása.

Másképp mondom, az intenzitás és a roncsoló képesség nem összekeverendő.

Persze hogy tudunk akkora ledlámpát is építeni ami halálra égetne bárkit. Meg tudunk akkora 2G adót is meg 5G adót is ami megsütne neked egy nyulat vagy embert is akár. Igen lehetséges. De rákot vagy ilyesmit ezek egyike sem okozna mivel még ekkora intenzitással sem ionizáló!

( Tök más kérdés hogy pont a melegítő hatás miatt esetleg potyognak a rovarok vagy a méhek. Ez lehetséges nagyon közel (1-2 méteren belül) ezeket a pici lényeket bizony kiszáríthatja a hőhatás. Ez nem kizárható. De téged sok méterre onnan vasbetonon keresztül nem fog bántani. Meg bekapcsolod a légkondit és viszlát melegítő hatás.)

https://www.youtube.com/watch?v=a8N9P2-HiU0

2020. márc. 7. 23:19
 4/8 anonim válasza:
52%

Azt senki nem kérdezte, hogy neked mi a véleményed a témáról vagy hogy rád hogyan hatnak ezek a dolgok. A kérdés az volt, hogy mivel tudja mérni.

Engem is érdekelne. És az is érdekel, hogy hogyan tudnám ezeket leárnyékolni.

Semmire sem jutok az ilyenek miatt aki leír egy csomó dolgot, ami nem érdekel, de abban nem segít amit akarok. Téged ne zavarjon, ha valaki olyan helyre akar költözni, ahol nincsenek ilyenek, az se zavarjon, ha azt mondja hogy fáj a feje, ha lakásban lakik vagy adótorony közelében. Az sem ha mérni akarja vagy valahogy lecsökkentené az értékeket. Ha már ennyi időt rászánsz, hogy dumálsz, legalább ezekre válaszolj.

2023. ápr. 1. 17:54
 5/8 anonim ***** válasza:
72%
Ráadásul teljesen értelmetlen is, miután az elektromos tereknek ionizáló sugárzásuk nem kell, hogy legyen, ahhoz, hogy fizikai hatása legyen. De ezt már többször írtam neki. Isten óvjon az ilyen stupidisszimuszoktól, azt állítja, hogy tanár, hát itt veszik oda a jövőnk.
2023. ápr. 1. 18:54
 6/8 anonim válasza:
76%
Én vennék valamit a "magam szórakoztatására", csinálnék valami Faraday kalitka jellegű dolgot, csak nem tudom, hogy hogyan kezdjek hozzá. Mit vegyek, gazdaboltban valami fémszálas hálót vagy fóliát mint amit a tető szigeteléshez használnak?
2023. ápr. 1. 19:05
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mobiltelefonnál ez viszonylag egyszerű, mert ahol nem lesz térerő, ott van hatásos árnyékolás.
2023. ápr. 1. 19:28
 8/8 anonim válasza:
76%
Az ágy köré szeretnék valamit. Létezik az a baldahin, de nagyon drága is, meg nem is nagyon szigetel.
2023. ápr. 2. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!