Hogyan tudnám megoldani ezt a problámát a Realtek RTL8723be wireless lan 802.11n pci-e nic illesztőprogrammal?
Egy Asus x541N, Windows 10-es laptopom van. A fent említett illesztőprogramot az eszközkezelőnél vagy kisem írja, hogy létezik, vagy kód 10-es hibakódot ír ki hozzá. Ilyenkor a gépemen egyeltalán nem tud wifi-hálózathoz csatlakozni és nem is írja ki azokat, a gépházban pedig egyeltalán nincs wifi lehetőség kiírva.
A probléma már több egy éve megvan. Azóta volt szerelőnél is a gép, aki letudta annyival, hogy csinált egy rendszerfrissítést, de pár nap múlva a probléma újra jelentkezett.
Két hónapja gondoltam egyet és letiltottam ezt az illesztőprogramot, majd újra engedéjeztem és láss csodát működött. Egészen máig, amikor használat közben egyszercsak lecsatlakozott a gépem a wifi-ről és a probléma újra fellépet, az előbb említett megoldás sem működött.
Kérlek, ha valaki tudja, hogyan lehet megoldani a problémát az segítsen, de a lehető legegyszerűbben lépésről lépésre írja le, hogyan kell, mert nem igazán értek az informatikához.
Egy "rendszerfrissítés" nem segít azon, ami tegnap még ment, ma meg már nem, hiszen akkor nem frissíteni kéne, hanem öregíteni, mert régebben ugyanazzal ment.
Minden egyes frissítés lassít a gépen.
Ne használj MS által kiadott drivert (update automatikus letöltés), kizárólag gyárit a gyártó oldaláról!
Pl. szerintem az alaplapi driverek sincsenek rendesen telepítve:
Ezzel kéne kezdeni, majd...
az Asus oldalán a legújabb driver és szoftver:
Realtek Wireless Lan Driver and Application Verzió V2024.0.4.105 2019/04/10 3.38 MBytes
Alternatívák:
32bit/64bit Windows7, Windows8.1, Windows10 WLAN PCI Express Driver (Install package) 2023.56.0502.2017 2017/06/26 32 MB
vagy ez
Realtek 8723BE Wireless LAN Driver Windows 10 (64-bit) 2023.70.1113.2017 01 Feb 2018 3.3 MB
Tehát kezd az alaplapi (chipset) driver telepítésével.
Ha azzal megvagy, csomagold ki a WLAN zip-et egy könyvtárba, majd menj a hibás WLAN driverhez az eszközkezelőben és ott a frissítést válaszd, de ne csatlakozz az update-hez, hanem a könyvtárat jelöld meg célként, ahova kicsomagoltad. Ha esetleg figyelmeztet, hogy nem ellenőrzött, ne foglalkozz vele.
A végén valószínűleg újra kell indítani.
Ezzel mennie kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!