5V, 0.5A led lámpához használhatok 1A-os adaptert?
Nagyon kis áramerősség szükséges a lámpánál, szerintetek nem okoz problémát a nagyobb adapter?
Gyárilag nem adtak hozzá adaptert, hanem sima usb-s, PC-be dugtam.
igen, nyugodtan használhatod.
(ez pedig tizennégyezredik hasonló jellegű kérdés. tanuljátok már meg végre, hogy nem a forrás, hanem a fogyasztó szabja meg, hogy mennyi áramot vesz fel.)
polaritást, azt honnan tudom hogy a jó?
adaptert nézegettem, de nem látok rajta jelzést
Milyen polaritás, az USB bolondbiztosra van kitalálva.
Hogy egy laikus bármit dughasson bármivel (ami USB) és semminek nem lehet baja. Ez vonatkozik a feszültségek és áramok kérdéseire is.
igen, de én külső adapterrel használnám.
Egy ideje már be dugtam amúgy és nem robbant szét a lámpa, szóval jónak tűnik.
Mindegy, mert az USB akárhol van, azt akárki dughatja ész nélkül, ez direkt így van kitalálva.
Valójában még egy gyengébb dugasztáp túlterhelése sem okozhat problémát, mert azt meg a tápegység védelme lekezeli.
Hogy a terhelhetőség telefon általi felismerésének trükkjeiről most ne is beszéljünk. De feltételezve, hogy az nem korlátoz, a tápforrásnak akkor is védeni kell önmagát.
A fordítottjáról (amit kérdeztél), pláne nem beszélek, mert az meg szakmailag humorkategória (általános iskolai fizika).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!