Milyen EKG és egészségfigyelő okosórát érdemes venni?
Többen mondták már, hogy a sportolás miatt érdemes lenne vennem egy okosórát, ami pulzust figyel. Olvastam több helyen is róla, hasznos dolognak tűnik.
Volt azonban egy cikk nemrég, hogy egy ilyen óra szívproblémát jelzett, ami valós is volt, és gyakorlatilag életet mentett. Mivel nemrég volt egy komoly várnyomásingadozásom, és az ájulás közelébe kerültem (szerencsére otthon voltam pont), komolyan elgondolkodtam róla, és elkezdtem én is keresni több helyen, de mindenhonnan csak gagyi oldalakra találok, illetve hiába írom be a keresőbe pl az ekg-t, csupa olyan találat lesz, amiről a végén kiderül, hogy nem is tudja. Nagyon belefáradtam a keresésbe, és a kamu találatokba.
Megfordítanám a kérdést inkább, szóval akinek van már ilyen, az milyen típus, és mennyire van megelégedve vele? Milyen funkciókat használtok?
Köszönöm előre is a válaszokat.
Mennyit szánsz rá?
Mert vannak az egyszerűbbek, amik pulzust, véroxigént tudnak mérni, meg az alvást figyelik, ezek olyan 15 ezer körül vannak (nekem is ilyen van) és vannak azok, amik még csomó más dolgot, EKG elemzést és ilyeneket tudnak, na azok annyiba kerülnek, mint egy középkategóriás telefon: 60-80 ezer minimum.
Igen, csak ez az EKG, amit az órák tudnak, csak a fittnes trackerek szokásos módszerével csinálják, bőrátvilágítás zöld fénnyel, majd egy szenzor elemzi az elnyelt és a visszaverődött fényt folyamatosan. Azaz az izzadtság, a nem megfelelő felfekvés a bőrfelületen, bemozdulás stb.. nagyon meg tudják hamisítani a mérést. Amúgy a Samsungok is rajzolnak EKG hullámot, az enyém is a Gear Fit 2pro, viszont ez az EKG meg sem közelíti a mellkason mért elektromos impulzusok által létrehozott hullámok megbízhatóságát, hidd el.
Iránymutatónak jó lehet, szívritmus zavart meglátod rajta ez igaz, de hogy azok a görbék mennyire igazak.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!