Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit jelent az, hogy vízjelezni...

Mit jelent az, hogy vízjelezni egy képet? Mire való és hogyan kell?

Figyelt kérdés
2010. júl. 23. 12:16
 1/6 anonim ***** válasza:
De minek kell egy fénykép felületére idegen ábrát nyomtatni? Régebben volt a dátumozásmánia utána meg megbánták hogy rátették.Most már nincs dátumozásmánia.
2010. júl. 23. 12:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem akarok egy idegen ábrát rányomtatni egy képemre sem, csak kíváncsi vagyok, hogy pontosan mi ez a vízjelezés és hogy mire való... Most hallottam róla először.
2010. júl. 23. 12:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Vízjelet pl. papírpénzre szoktak tenni biztonsági szempontból, hogy nehezebben lehessen hamisítani. Akkor látod, ha a fény felé fordítod. A folyamat menetét nem tudom.
2010. júl. 23. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:
a középkorban nagy pecsétet készítettek fémből, és azt felhevítették, majd rányomták a frissen kiöntött, még nedves papírra, ezzel beleégették a királyi címert, vagy a hivatalét a papír közepébe. Így hitelesítettek előre pl egy rendeletet, mert a papír anyagáról már mindenki felismerte, hogy eredetiről van szó, nem pedig másolatról.
2010. júl. 23. 12:46
 5/6 anonim ***** válasza:
vizjeleket a digitális képekre azért tesznek, hogy más ne tudja sajátjaként feltüntetni, illetve ne tudják másolni. ilyen progi pld az Easy Watermark Studio
2010. júl. 23. 19:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Így már világos;)
2010. júl. 23. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!