Milyen ingyenes videószerkesztőt ajánlotok?
Kezdő vagyok, Movie Maker után váltanék valami kicsit profibb, több funkciót tartalmazó, de ingyenes videószerkesztőre. Eddig a Kdenlive-ot próbáltam, de valahogy nem áll kézre eddig. Nem kellene nagy dolgokra, csupán egy-két videót szeretnék megvágni, szöveget hozzáadni, semmi komoly "munka". Windows-on vagy/és Linux-on (Xubuntu) fusson.
Válaszokat előre is köszönöm!
"valami kicsit profibb, több funkciót tartalmazó"
"megvágni, szöveget hozzáadni, semmi komoly "munka""
Vannak profibbak, pl. Lightworks, ShotCut, HitFilm, vagy akár Blender, de ha semmi komoly munkára nem kell, akkor ezeket nem fogod kihasználni, és némelyiket macerás megtanulni használni.
(Amúgy gugli: best free video editors)
A Movie Makerben az a jó, hogy azt a néhány effektet, ami van benne, könnyű használni. Linuxon szerintem ilyen nem nagyon van.
Lightworks-öt megpróbálhatod, van hozzá letölthető effekt csomag a hivatalos fórumon, de az ingyenes verzióval csak 720p felbontásig tudod renderelni a videókat, afelett nem.
Esetleg a Pitivit megpróbálhatod, az sem rossz, bár közel sem profi. Vagy Shotcut, van belőleg appimage is.
De talán a Cinelerra az egyik legprofibb videóvágó Linuxra.
Köszönöm mindenkinek!
Egyelőre letöltöttem az OpenShotot, hétvégén több időm lesz, akkor majd megpróbálkozom a többivel is. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!