Router vásárlásban tudnátok segíteni?
Üdv.
Előre is bocsi, hogy ennyire egy agyhalot vagyok, de magyarázatból tanul az ember🙂.
Nos, akkor... Ha jól tudom akkor az ami a képeken van "csak" egy modem (nem rendes router(?))
És abba kellene belekötni a routert amit szeretnék venném?
Ennyi lenne az egész vagy van más ördöngősség is benne?😂
Megegyszer bocsi ha hülye vagyok ehhez😂
Előre is Köszönöm az értelmes válaszokat☺️
Elvileg beállítás kérdése, hogy ez az eszköz router vagy modem. Ha jól látom most is routernek használod (2 kábel van bele kötve)
Miért szeretnél még egy routert?
A Telekomnál például digitális elosztónak nevezik a HGW-t (home gateway), amibe bemegy a telefonvonal és kijön belőle a LAN, tud Wifit, illetve csatlakozhat rá a vezetékes telefon is.
Ez is valami olyasmi?
Típus, szolgáltató?
Első kép a régi ADSL-szűrő, aminek harmadik aljzatába lehetett dugni az analóg telefont. A szűrő dolga volt, hogy a telefon felé ne menjen az ADSL nagyfrekvencia.
De most már a tisztán digitális vonalon analóg jel nincs, így a szűrő beiktatása értelmetlen.
Sőt, még ronthat is a helyzeten, ha rosszul van beiktatva. Azt dobd onnan inkább, felesleges.
Második kép a fali csatlakozó, ott jön be a vonal, gondolom.
Nincs köze hozzá, de most voltaképpen a Wifi-sebességgel van problémád és amiatt akarsz új Wifis routert?
A LAN-vezeték számítógépbe megy, azon jó a sebesség?
Pontosan, a "sebesség" (mivel nem nagyon nevezhető annak😂) a probléma
Lehetne vezetékesen és tudom, hogy azzal jobb sebesség érhető el, de 2020ban már nem akarok vezetékesen csatlakozni a routerhez laptoppal. Meg telefonon attól meg ugyan olyan rossz maradna a net😥
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!