Miért nem nyomtat szépen a 3D-s nyomtató?
Először is megadok pár adatok még így a kérdésem előtt, ha esetleg ezek segítségére lehetnek a kedves megválaszoló számára. :)
Cura 3D vágóprogramot használom.
3D nyomtató típusa: Creality CR-20 Pro.
Nyomtatott anyag: PLA
Extrúder: 210 Celsius
Pad: 60 Celsius
Nyomtatási sebesség: 50mm/s
A problémám az lenne, hogy mikor kész van a nyomtatás, és a kész mintát már a kezemben fogtam, akkor észre vettem, hogy a minta oldalán a rétegek szétváltak és majdhogynem szálanként el voltak különülve a kinyomtatott tárgytól. Nem minden esetben jelentkezik ez a probléma. Csak akkor van ez, mikor egyenesen nyomtat felfele. Valahogy a rétegek egymáshoz, meg magához a tárgyhoz nem tapadnak hozzá. Konkrétan szétesik oldalt és nagyon csúnya
Aki tudja a megoldást a problémára, kérem jelezze. Életmentő lenne.
Előre is köszönöm. :)
Lehet, hogy megcsúszik a szál az előtolómotornál, és ez miatt keveset adagol. Nézde meg, hogy eléggé rá van-e szorírva a feszítőgörgője!
Hasonló problémám volt nekem is, mikor cseréltem az Anicibik I3-amon a gyárit egy titán extrúderre, és nem néztem a szorítást.
Olvasgas neten honlapokat forumokat, facebook csoport, sajna a legtöbb nyomtatónak lelke van
Pld
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!