Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan lehet TCP/UDP portot...

Hogyan lehet TCP/UDP portot blokkolni?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napokban kerestem a routeren, hogy hogyan lehetne bizonyos portokat blokkolni, hogy egyáltalán ne legyen se kimenő, se bejövő forgalom, viszont csak olyat találtam, ahol kizárólag bizonyos ip címre célozva blokkolhassa a portot. Átrágtam az egész routert, de sajnos nem találtam.

Arra gondoltam, hogy egy hardveres megoldással fogom megcsinálni (valami tűzfal szerűség), de nem találtam olyan eszközt, bár biztos lehetek benne, hogy van.

A kérdésem összefoglalva, hogy van e olyan megoldás, amivel iptől, számítógéptől függetlenül le tudjak egy adott portot tiltani a routeren?

Tulajdonképpen jobban is örülnék a hardveres megoldásnak.

2020. jan. 20. 10:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a bizonyos IP címet nem lehet véletlenül netcím és netmaszk párként megadni? Mert akkor megadod, hogy 0.0.0.0/0 és máris minden létező IP címet blokkol. IPv4-en természetesen, az IPv6 más tészta.
2020. jan. 20. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
A router alapból a bejővő forgalom blokkolva van bármely portról, hacsak nincs forwardolva. Kifelé történő blokkolást a router tűzfalán keress, ha tud ilyet.
2020. jan. 20. 13:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Mikrotik routereken ez nagyon egyszerű. Ha cserélnéd a routered, akkor ezeket is nézd meg.
2020. jan. 20. 16:27
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindanyiotoktól a választ.
2020. márc. 15. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!