Egy AHD kamerarendszert milyen kábellel szereljek be, ami nem jár (nagy) jelveszteséggel?
5db kamerát szeretnék bekötni, amiből 3 a műhelyen van, 2 pedig egy 4 méteres rúdon a műhelytől kb 40 méter távolságra. A problémám az lenne, hogy nem tudom, milyen kábelt vezessek el odáig, amivel megfelelő lenne az adott 1080p-s képminőség, tehát nem romlana. Utp kábelem van 100m, de CAT5E árnyékolatlan, és állítólag mivel nincs árnyékolva, így nem sok mindent fog érni. 20-as fekete gégecsövet vettem a kivitelezéséhez, és földbe ásva helyezném el. Illetve ebből adódóan lenne egy olyan kérdésem is, hogy ha utp-vel vezetem be, a táphoz külön kábelt (pl egy kéteres mt kábelt) kell alkalmazni, vagy egy utp kábelről mehet 2 érpár a videójelre, és 2 érpár a tápra?
Valamint ajánlják még kamerás célra a Koax kábelt is, viszont ezt nem ismerem, és nem tudom, abból milyen fajta kellene pontosan, illetve milyen tartozékok, csatlakozók stb.
A kamerák már fent vannak, a rögzítő megvan, tápegység is adott, már csak a bekábelezése hiányzik.
Ha földbe vezeted nem muszáj az árnyékolás.
elég a kábelen vinni az áramot, nem kell külön szál.
Ha felmégy vmelyik kamos üzlet oldalára, ott láthatod milyen koaxok vannak ha az kell, M-re kimérik neked tán 100ft/M az ára.
Az előző nem tudom mit beszél, ne figyelj rá. Az utp kábel jó IP kamerákhoz és valóban megoldható a POE táplálás rajta keresztül, de nem alkalmas analóg videó rendszerekhez önmagában.
Ezekhez a kamerákhoz az RG59 típusú koax kábel szükséges a hozzá való szerelvényekkel. Olyan RG 59 is van, amely mellet párhuzamosan fut a DC tápláláshoz szükséges 2 db ér. Ilyen kell neked hogy ne kelljen külön húzgálni a vezetékeket. Viszont ha ennyire értesz hozzá, akkor csak húzd be a kábeleket és hivj valami havert aki ott van a témában, majd az beköti.
Az UTP-kábel szimmetrikus, földfüggetlen (érpáras) jelátvitelt valósít meg, aminek nem is feltétele a földelt árnyékolás, noha javíthat rajta, főleg hosszabb kábelnél.
A koaxiális kábel aszimmetrikus, földelt rendszer.
A kettő egymással nem felcserélhető, legfeljebb baluntrafó közbeiktatásával.
Balun egy rövidítés: balanced-unbalanced.
Létezik videó balun is ilyen célra, amit a kábel mindkét végén be kell kötni, úgy UTP-kábel is használható.
Zzzolinak! Mit nem lehet érteni? Utp-n igen is lehet analóg jeleket vinni, 4 ér azon megy a táp és a videó jel, ennyi, mit kell itt fikázni?! Nekem így ment, utána lehet olvasni!
(ki lennél hogy kisajátítod a fórumot)? OLVASSATOK UTÁNA.
#1 és 4:
E felület célja nem lehet az, hogy szakszerűtlen butaságaid szó nélkül hagyja mindenki.
Marhaságokat írsz, kikapsz érte, ez így működik.
Sokféle gányolás is létezik a világon, ami működhet, de az attól csak gányolás marad és nem is működik minden körülmények között, jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!