1 fázisu villanymotor fordulatszámát hogy tudom biztonságosan szabályozni frekvenciaváltó nélkül?
"Mért ajánlott 3 fázisut?"
Ne erőltesd.
Az a lényeg, hogy egyfázissal nincs jó megoldás.
Pont azt írtam, hogy egy fázisból is tud csinálni 3 fázist.
Noha van 3 fázisú bemenete is, de nem feltétel.
750 W-os motort ajánlottak neked, az még 1 fázisba "tömörítve" sem sok.
De ha már így belevágtunk, elmesélhettem még azt is, hogy az erőművi generátor körben elhelyezett tekercsei három egyformán eltolt (120°) fázisba képezik le a forgómezőt, 50 Hz-en.
Amikor te ezt a három fázist egy motor három hasonlóan kiképzett tekercseire kötöd, létrejön ugyanaz a forgó mágneses mező, amiből lett a három fázis, az erőműben.
(Csak haladók most ne szóljanak bele a póluspárok meg ilyesmi, ez most mellékes.)
Egy fázisból ezt ilyen szépen nem tudod rekonstruálni, hogy jó legyen a nyomaték is.
Noha egy kondenzátorral is lehet segédfázis kreálni, de az még mindig csak kettő és egyéb hátrányai is vannak, nem minden célra alkalmas.
Ehhez képest privátban írtál egy komplett 750 W-os konfigurációt, típusmegjelöléssel.
Hogy a te gépedhez milyen teljesítmény szükséges, azt viszont pontosan nem tudom, nagyjából elegendőnek tűnik.
# 18
Miért nem jó, a 400 Hz miatt? Azt nem kötelező kihasználni, talán még programozható is, hogy csak 50 Hz-ig tolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!