Aki ismeri a tv okosító/média lejátszó eszközöket at tudna segíteni?
Valaki ki tudná egészíteni/helyesbíteni az ittt leírt információkat?? (ha valamit rosszul értettem volna "utánna olvasásnál")
Amennyire tudom ezek közzül majdnem mind hdmi-vel és usb-vel működik, ahol az utóbbi tápellátáshoz kell (ez lehet maga a tv is vagy 230 is).
WiDi:szabvány(netgear+intel) wifi alpú kommunikáció (wifi direct. Intel processzor kell hozzá pc esetén).Összeolvadt a mirecraft-tal(2015).
Ezcast:olyan protokoll, ami támogatja a chromecastet, a miracast-ot,képes helyi fájlok(aaz aháttértáron lévő) adat tükrözésére/továbbítására, a stick és a vezérlőeszköz (mobil) közvetlenül kapcsolódik egymáshoz és nem routeren keresztül, de a sticken keresztül kapcsolódhatunk routerhez. Kicsit bonyolult beállítani.
Mirecast:szabvány/protokoll. Lehetőség van arra, hogy tv-n keresztül irányítsuk az eszközt (pl tabletet). Támogatja a 4k-t, és 5.1-es audiora képes, olvassa h.264-es kodeket. Valamint ennek működéshez mind a telefonnak (esköznek), mind a tv-nek/operációs rendszernek támogatnia kell. Blue-ray képes, nem szükséges internet elérés hozzá, nem működik apple termékekkel.
DLNA:A mirecraft-tal ellentétben platform független szabvány. 1 szerverre (dms) és 1 kliensre (dmp)-re van szüksége. Tartozék:"távirányító/irányító":dmc, nyomtató (dmpr). A dmr a dms butított változata. (samsung Allshare,LG-smartshare)
Airplay:Apple specifikus
Chromecast:A mirecast-tal ellentétben pl játékot is lehet vele "streamwelni" (ezt csak olvastam vmi fórumon), szüksége van internet elérésre,nem képes adattárolóról való streaming-re. A telefon csak egy távirányítóként funkcionál. Az alap verzió csak 1080p-t támogat, az ultra 4K HDR (35$)
Anycast:szabvány(?),amely támogatja a dlna-t,a WiDi, a airplay (apple),mirecast-ot.
Valamint a következő dolgokról nem teljesen tudom, hogy mi és hogy működik, mi az egyáltalán:
amazon fire:hangvezérléssel működik, csak fat32-t olvas támogatja a 4K HDR-t (dolby vision,hlg,hdr10,hdr10+). Lejátsza a h.264-et és 265-öt. 39$
Wecast:wifi hotspotként is használható, támogatja az apple eszközöket
Riostreaming:chromecast alapú???
Roku:50$, streaming szolgáltatásokat fog össze
Ironcast:chromecast+airplay
Xiaomi mi box:set-top-box,70$ térhatású hang támogatása, chromecastet támogatja
Measy A2W:támogatja aa mirecast és ezcast szabványt
MIni pc:
Valamint mi a különbség ha ezek és a plex-et vagy emby-t, kodi-t használnék
Igen de összehasonlításképp jó lenne ismerni a többit. Őőő akkor itt most valamit nem értek. Bárhol ahol nézem akár videóba/olvasok bemutatókat (angol,magyar egyaránt), vagy boltokat nézek mindenhol 14E FT körül van. Viszont itt van ez ami csak 7 ezer FT és elvileg ez is chromecast. Akkor most hogy van? Vagy a képen lévő csak valami kínai utánzat, ami avgy működik avgy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!