Mi lehet rosszul beállítva a 3D-s nyomtatón?
Egy Creality CR-20 Pro típusú nyomtatóval rendelkezem, és a problémám az lenne, hogy nagyon könnyen feljön az anyag a fűtőpadról.
Amikor nyomtatás alatt van, szépen oda nyomtatja az anyagot, ahova kell, viszont nagyon könnyen fel lehet szedni.
Ez a folyamat elején nem is baj, viszont, amikor már megy a nyomtatás egy ideje, mikor már befejezte a talpat, és magát a mintát csinálja, akkor egyszer csak elcsúszik az egész.
A gyári nyomtatási felületnél is feljött, most szereztem egy üveglapot, és ennél se tapad oda rendesen.
Az extrúder hőfoka eddig 200-ra volt beállítva, most felvittem 230-ra, de semmi változás.
A fűtőpadot is állítottam, 45 foknál nem is akart odatapadni, 70 és 80 foknál pedig odatapadt, csak könnyen fel lehetett szedni.
A Z tengely beállításaival is elszórakoztam, de nem segített az sem.
Ha valaki letudná írni a tapasztalatait, esetleg hasonló probléma esetén a megoldást, az nagyon
sokat segítene. :)
Előre is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!