Nincs hang a projektoros tv-men mi lehet a baja?
Hallgattam a zenét a projektoros tv-men xboxon keresztül, majd mikor felcsavartam a hangerőt megszűnt a hang, teljesen, gyanakostam hogy a vezetékekkel vagy ahangszoroval van a baj, kiutottem volna de nem. Elkezdett magatol búgni, recsegni utanna megszunik , megint csinalja es megint megszunik de hangot nem ad. Szetszedtem kiprobaltam mas hangszorokkal es nincs baj, megnéztem a nyák lapot es ahoba megy a hangszorok csatija ott nincs sérulve semmi, tobb százlábú és audio/video csatlakozot(ez a piros fehér sárga pontos nevét nem tudom) kiprobaltam es mindnél ez van, mi lehet a baja? Szerelohoz nem tudom elvinni mert nehezen mozdithato, es sajnalom kidobni mert remekul szolt a tv
Mi lehet a baja?
Nincs ilyen, hogy "bemeneti ágon", ez nem így működik.
Túlterhelés csak a végfokra hat, vagy a tápellátásra.
Előfordulhat, hogy valamelyik tápszűrést biztosító elektrolit kondenzátor már előtte is halálán volt, csak most kapta meg a kegyelemdöfést.
Nem biztos, hogy egyszerű szakembert találni, én például már akkor sem kedveltem ezeket a projektorosokat, amikor még több volt belőle.
Viszont annyira sok nem volt, hogy ne tudtam volna elengedni (nem vállalni).
Annyit még hozzátennék, csupán bömböltetéstől nem nagyon szokott tönkremenni egyik TV végfoka sem, illetve a hangvégfok hibája ritka kuriózumszámba megy. Ezt valahogy nem szokták alulméretezni, illetve a belső védelem is végzi a dolgát.
Vannak például hallássérültek, akik nem kímélik, ők is csak a hangszórókat szokták kinyírni, de azt rongyosra.
Tápellátási hiba inkább jellemző, ami esetleg közvetve károsíthatja a végfok IC-t is. Hogy most ne térjek ki egyéb hibákra, amikor eleve nem is kap hangjelet a végfok, ami egészen más okokra vezethető vissza.
Privát supportban viszont nem tudok segíteni sajnos, csak hobbiból látogatom ezt az oldalt, csak nyilvános felületen.
"ezért szeretnék legalább pár javaslatot vagy ötletet"
Mi pedig egy típust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!