Miért nem működik a tv-hez kapcsolt erősítő?
A problémám az hogy van egy 5.1 hifivel és egy okos tv
Osszekotottem optikai kábellel és rca-val. De sehogy se tudom hogy mit kell csinálni ahoz működjön. A hifi AV módba van. A tvn is beállítottam h az optikai kimeneten keresztül menjen a hang.
De milyen AV-módban? Optikai forrásra kapcsold!
Vagy legalább linkeld az erősítő PDF doksiját!
Lehet angol is.
Lesz egy kis gond, az "Ouput" azt jelent, hogy kimenet.
Többesszámban Outputs.
Hiába próbáltad fordítva betenni, rajtam ez nem fog ki.
Annyira sejtettem, mivel _gyakori_ kérdés, hogy sztereó bemenetű házimozival akarnak 5.1 hangot.
De ennek ellentmondott, hogy te összekötött optikéról beszéltél, így nem tudtam már mire vélni.
Akkor pedig ez a megfejtés.
Az AV inputra tudsz csatlakozni, de csak sztereó lesz, esetleg a házimozi menüjében tudod kiterjesztettre állítani, de az nem lesz valód 5.1.
Kell továbbá egy optikai (Toslink) --> RCA átalakító, ami Kínából főleg olcsó, vagy itthon is kapható, valamivel drágában.
"egy 5.1 hifivel"
A hifi egy szabvány (DIN 45500), nem eszköz.
A képeket elnézve ez inkább egy erősítővel egybeépített DVD-/Bluray-lejátszónak tűnik - bár jó lenne tudni a pontos típusát - külső forrásból nem lehet 5.1 audiójelet küldeni rá, csak sztereót (a Scart input illetve AV input bemeneteken).
"A tvn is beállítottam h az optikai kimeneten keresztül menjen a hang."
Ezen az eszközön digitális optikai audiokimenet van. Ha azt összekötöd a TV digitális optikai audiokimenetével az nem vezet sok jóra - mind a kettőből ugyanis kifele megy a jel.
"Miért nem működik a tv-hez kapcsolt erősítő?"
A kérdésben erősítőről van szó, de a képeken nem az van.
Így nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!