Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi baja lehet a Lego vonatnak?

Mi baja lehet a Lego vonatnak?

Figyelt kérdés
Vettem a kisfiamnak karácsonyra egy Lego vonatot. Az a baj vele, hogy elindul, egy darabig megy is, majd majd egyre lassabban és egyszer csak megáll. A távirányítót érzékeli, mert búg, tekergetem a távirányító gombját de nem indul. Ha viszont megemelem a mozdonyt, a kerék forog, de amint leteszem a sínre nem indul el. Mi lehet a baja? (garancia nincs rá)

2019. dec. 27. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
56%

le van merülve az akkumulátor, ezért gyenge a motor, nem bírja el a vonatot.

vagy mi van benne ceruza elem?

2019. dec. 27. 19:20
 2/11 A kérdező kommentje:
AAA ceruzaelem 6db a mozdonyba meg 3 db a távirányítóba. De vadi új Duracel. Az elem nem hiszem hogy probléma lenne.
2019. dec. 27. 19:23
 3/11 anonim ***** válasza:
56%

akkor valami szorul, mert nem tudja hajtani.

ha felemeled akkor megy, tehát a hajtás ok.

a kerekeket nézd meg nincs e valamelik beszorulva, könnyek gördül-e mind?

2019. dec. 27. 19:31
 4/11 A kérdező kommentje:
A kerekek nem szorulnak, sőt mikor elindítjuk elég jól is megy, csak rövid időn belül elkezd lassulni, egyszer csak megáll, és utána hiába van újraindítva nem indul el. Várni kell vele néhány órát mire újra elindul, egy rövid időre.
2019. dec. 27. 19:46
 5/11 anonim ***** válasza:

nem tudok mást mondani, mint korábban. Klasszikus tünete annak ha lemerült az akkumulátor, elem.

Egy darabig bírja, aztán lecsökken az elemek feszültsége és akkor elkezd lassulni.

miután hagyod pihenni kicsit összeszedni magát az elem.

Attól, hogy újak ez elemek még nem biztos, hogy jók. Lehet, hogy a boltban a polcon már 1-2 éve ott voltak - elvileg a csomagoláson rajta is kell lennie a gyártási időnek.

Rá kellene mérni voltmérővel hogy mennyi van bennük indítás előtt és miután már nem mozdul a járgány akkor is.

Vagy úgy, hogy lefogod a mozdony kerekeit és elindítod, közben meg méred az elemeket.

2019. dec. 27. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:

Lehet a motorral van gond. Nincs garancia? Lehet ilyen motort venni külön?

Mi a típus?

2019. dec. 28. 00:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Arra én is gondoltam hogy esetleg a motorral van gond, a típus 60052. De nem Lego a márka hanem Lepin. Ha tudnám biztosra hogy a motorral van a gond, rendelnék egyet külön hozzá, eredeti Legoba. Az elvileg kompatibilis hozzá.
2019. dec. 28. 00:53
 8/11 anonim ***** válasza:

Tipikus lemerült elem tünetek.

Győződj meg róla, hogy az elemek biztosan jók.

Elég, ha az egyik rossz, már akkor is beesik annyira a feszültség, hogy terhelés alatt nem fog tudni elindulni.

Vegyél bele tölthetőset, ha nem akarsz hetente új csomag elemet venni.

2019. dec. 28. 03:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Ma vettem bele új elemeket (megnéztem, nincs lejárva) de a hiba ugyanaz. Akkor ezek szerint nem elem probléma lehet, de akkor fogalmam sincs mi.
2019. dec. 28. 11:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Gyenge elem.
2020. jan. 1. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!