Árt a PC-nek a reset?
Tegnap játék közben minden előjel nélkül lefagyott a gépem. Elment a hang, csak sistergett a hangszóró. Először azt hittem csak a játék, de a gép sem reagált semmire. Hosszas várakozás után a reset gombhoz folyamodtam, és a gép automatikusan újraindult. Ez hardveres szinten kárt tud tenni valamiben? Merevlemez, videokártya, proci?
A válaszokat előre is köszönöm.
Hardveresen ártalmatlan.
Szoftveresen, illetve fájlrendszernél annyi lehet, hogy a memóriában tartózkodó adatok elvesznek.
Például sok program a szabályos bezáráskor menti el az aktuális dolgait, ez elvész.
Fájlrendszer akkor sérülhet, ha valami épp az átmeneti tárban tartózkodott és még nem lett kiírva a lemezre, de az NTFS elég jól védett ilyen sérülések ellen.
Köszönöm a gyors, és korrekt választ!
Ment a zöld like. :))
Főleg a merevlemez a mozgó alkatrészek miatt. De az ilyen feszültségingadozást nem szereti semmilyen elektronika.
Én gyanakodnék arra, hogy a merevlemez lehet gond. Érdemes ránézni HD Sentinellel, mit ír a kondícióra.
Ekkora hatalmas adathalmazzal dolgozó gyors memoriák esetében simán belefér olykor egy durva lefagyás. Pláne hogy a mai PC-s RAM-ok sem különbek a korábbiaknál adatbiztonsági szempontból.
A reset megnyomásával minden gép működése megszakad legyen az bárhogyis lefagyva. Ártani nem árt csak a fentebb írtak szerinti adatvesztés de még mindig százszor kímélőbb használata mint a tápot egyenesen kihúzni a konnektorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!