Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség egy 4k UHD LED...

Mi a különbség egy 4k UHD LED TV és egy 4k UHD QLED TV között?

Figyelt kérdés
2019. dec. 25. 13:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
45%

" A QLED csak a Samsung marketing-blöffje"

Azért ez egy kicsit erős. Most vettem egy QLED-et a régi sima LED helyett. Sokkal jobb a képe és a fekete - hiába nem OLED - számomra bőven elég.

"Nekem van 55B7 és 65C7, megszámlálhatatlan üzemóra után is probléma nélkül mennek"

- Erre majd térjünk vissza 3-4 év használat után...

"Normális használat mellett a beégés mese, egy legenda"

Akkor olvass egy kis mesét:

[link]

"Elvileg előfordulhat igen, de nagyon hülyének kell lenni hozzá, majdcsak hogy direkt kell kiprovokálni"

Nem elvileg hanem aki sokat tévézik annál nagy az esély. Aki sokat nézi a kábeltévét annak nem ajánlott az OLED mert olyan szépen beleég 3-4 év után a "tizenkettes karika" meg a csatornalogo, hogy öröm nézni.

Én is nézegettem pár hétig a QLED vs OLED párost de arra jutottam, hogy mivel sokszor megy a tévé, nem fogok félmillióért OLED-et venni a beéégés miatt. Így lett QLED.

2019. dec. 25. 15:40
 12/17 anonim ***** válasza:
76%

Videójátékokra is teljesen alkalmatlan, szintén hetek alatt beég a HUD.

Ugyanez bármilyen csatornával vag fix logóval.

Biztos jó az OLED, ha nagyon figyelsz, hogy mit és hogyan nézel rajta, de felénk a technológia szolgál minket és nem fordítva.

2019. dec. 25. 15:46
 13/17 anonim ***** válasza:
57%

Ok, a B7 a hálószobában van, nem megy annyit, a C7-ez viszont a nappaliban 24/7-ben nyúzza a család, ez konkrétan azt jelenti hogy minden nap reggel 8-tól éjfélig be van kapcsolva, sokszor csak háttérzajnak. 2017 nyarán vettem, tehát most két és fél éves, szerintem már nyolc évnyi normál használatnak megfelelő üzemórával, és köszöni jól van.

Tehát a meséid bocs de nem érdekelnek, ugyanis vannak személyes tapasztalataim. Kettőnk közül nekem.

Egyébként ha annyira érdekel az OLED élettartama, és szereted a meséket, akkor kicsit guglizz rá az LG garanciális gyakorlatára, ha megis valami gond van szó nélkül cserélik a panelt. Öt évig (a legtöbb készüléket kiterjesztett garanciával adjak el). Az LG ugyanis nem hülye, tudja hogy az OLED célközönségét, akik nem szegény emberek, meg kell tartani. Ez tehát a gyakorlat.

Fel nem foghatom hogy aki nem engedhet meg magának egy OLED-et, és semmi gyakorlati tapasztalta nincs vele, annak miért esik jól hülyeségeket összeirkálni róla. Tudom, tudom, le se írd, neked akkor sem kéne ha ingyen adnák, mert hallottad hogy beég. Hagyjuk...

2019. dec. 25. 16:02
 14/17 anonim ***** válasza:
43%

"a C7-ez viszont a nappaliban 24/7-ben nyúzza a család, ez konkrétan azt jelenti hogy minden nap reggel 8-tól éjfélig be van kapcsolva, sokszor csak háttérzajnak. 2017 nyarán vettem, tehát most két és fél éves, szerintem már nyolc évnyi normál használatnak megfelelő üzemórával, és köszöni jól van."

- mint írtam 3-4 év után ég bele a kép, de látom a tesztet meg sem nézted, mert neked van szééép OLED tévéd és majd a te tapasztalatod lesz az oké!! Én inkább nem vettem mert nem akarom 4 év után a minimax - ezt nézik a gyerekek - logot nézni állandóan...

"Tehát a meséid bocs de nem érdekelnek, ugyanis vannak személyes tapasztalataim. Kettőnk közül nekem."

- Már megint ez a nekem OLED-em van böböbö mert megengedhetem magamnak. Egyenesen irritáló de hát te tudod...

"Egyébként ha annyira érdekel az OLED élettartama, és szereted a meséket, akkor kicsit guglizz rá az LG garanciális gyakorlatára, ha megis valami gond van szó nélkül cserélik a panelt."

Rákerestem az LG honlapján:

[link]

Idézek is belőle hátha a nagy arcod miatt azért felfogod:

"5. GARANCIA/JÓTÁLLÁS KIZÁRÓ OKAI

5.1. Melyek a jótállás keretében történő igényérvényesítés kizáró okai?

5.1.4. Állóképek hosszú idejű megjelenítése LCD, OLED és plazmakijelzőkön Nem vonatkozik a jótállás az LCD, OLED és plazmakijelzőkön megjelenő, az állóképek hosszú idejű megjelenítéséből származó, vagy egyéb maradandó módon megjelenő foltokra, alakzatokra, inhomogenitásra, mivel azok a kijelzők fizikai tulajdonságaiból származnak. Nemcsak a valódi állókép (dia) minősül állóképnek, hanem minden olyan képtartalom, ami nem változtatja a helyét a képernyőn, mint például a TV társaságok azonosító képecskéi (logó), valamint a 4:3-as képarány tar- tós használata 16:9 képernyőn (csak egy része működik a képernyőnek). A készülék kezelési utasításában információt talál arról, hogyan lehet elkerülni, illetve minimalizálni az esélyét a fenti jelenségnek, de az egyik legjobb módszer, ha időnként átvált a képernyőarány funkciók között (pl. Spectable, Full, Zoom stb. a lehetőségek készüléktípus függőek)."

Látod okoska, az LG szépen leírja hogy NEM GARANCIÁLIS A BEÉGÉS. Azért mert ez a képernyő fizikai tulajdonsásból származik vagy is azért mert CSAK!!!!

És ezért vettem QLED-et mert fele annyiba kerül. Nem azért mert nem tudtam volna megvenni, hanem azért mert nekem nem kell egy olyan technológia amin 10 év alatt nem tudtak egy olyan gyerekbetegséget kijavítani hogy beégés mert ahogy előttem leírták ne én alkalmazkodjam a technológiához mert ez nem így működik.

Persze az arcomba tolja az LG hogy kapcsolgassak a csatornák között meg vegyem le a fényerőt meg nyújtsam el a képet de ne b@ssza már meg hogy egy félmilliós tévéhez én alkalmazkodjak!!!

Ennyi!

"Fel nem foghatom hogy aki nem engedhet meg magának egy OLED-et, és semmi gyakorlati tapasztalta nincs vele, annak miért esik jól hülyeségeket összeirkálni róla. Tudom, tudom, le se írd, neked akkor sem kéne ha ingyen adnák, mert hallottad hogy beég. Hagyjuk..."

- Ja és a végére megint megkaptuk hogy nincs rá pénzünk mert szegények vagyunk, látom ez az egyetlen érved és ezt nyomod végtelenítve.

2019. dec. 25. 16:54
 15/17 anonim ***** válasza:
31%

Látod, látod, erről beszéltem, csak az elméletet ismered. A 6-os sorozatig (a 2016-os modellévig) valóban érzékenyebb volt az OLED a beégésre, 2017-től ez már kevésbé jellemző, de hiába zárják ki a hivatalos garanciális feltételek, a gyakorlatban üzletpolitikai alapon garanciális problémaként kezelte az LG konzollal beégetett 6-os paneleket, szó nélkül adtak újat, hiába nem voltak kötelesek rá. Ez a különbség az elmélet és a gyakorlat között.

Másrészt ha ez neked hihetetlen is, de én és még sokan mások nem évtizedes távra tervezünk egy tévével. Ugyanolyan kütyü mint egy telefon vagy laptop, megveszed, használod, aztán elavul és cseréled. 6-8 évesen egy mai TV kuka. Mindegy hogy OLED vagy bármi más, 6-8 évesen megy a kukába, mert szoftveresen és hardveresen is elavul, új funkciókat nem támogat, lassul... a kütyük világa ilyen. Tehát kár az élettartamról vitázni, mert egyik mai tv-t sem a végelgyengülés juttatja az újrafeldolgozóba, hanem az avulás. Mindegy hogy a készülék 6 éves korában, mikor úgyis cseréled akkor még két évet vagy tízet lenne működőképes, mert úgyis cseréled. Ennyi idő alatt valami hülyeséget, új szabványt úgyis kitalálnak a gyártók, hogy ne lehessen tovább használni. Tehát ez bele van kalkulálva, egy öt éves kiterjesztett garanciával szinte a teljes életciklusában garanciális a készülék.

Ha nem engedheted meg magadnak hogy így gondolkozz, akkor ne vegyél drága tv-t, válassz olcsóbbat ahogy meg is tetted, semmi gond nincs ezzel de ne mondd hogy szar az OLED, mert nem az. Én korrekten leírtam a tapasztalataimat, te a netről összegereblyézett hülyeségekkel jössz. Meg hogy neked megmondta az orákulum, hogy majd négyévesen beég. Kívánom egyébként hogy igazad legyen, mert akkor kapom garanciában az új panelt, de semmi baja nem lesz. Mire meg lejár a garanciája, nagyjából lejár a tervezett élettartama is. Hidd el hogy aki meg tud venni egy 600+ ezer forintos tévét, nem élete végéig akarja használni.

2019. dec. 25. 17:51
 16/17 anonim ***** válasza:

"Netről összegereblyézett"????

- Ne viccelj már, ez a az LG hivatalos honlapján van fent ember!!!! Ha ezt is lepontozzátok akkor ott baj van a fejekben. Az LG írta nem én. ennyire korlátolt vagy??

Te inkább hiszel a szóbeszédnek mint a gyártónak???

És ha az LG megunja és nem cseréli a panelt akkor mire fogsz hivatkozni?? A szóbeszédre. Ugye csak viccelsz!!

Odabök a cég a honlapra hogy le van írva hogy nincs csere és annyi... Persze hitegetheted magad és másokat hogy szó nélkül cserélik, hiszen gondolom ezt is tapasztalat mert ahogy látom te másnak nem hiszel még a gyártónak sem :))

"egy öt éves kiterjesztett garanciával szinte a teljes életciklusában garanciális a készülék."

- Persze, újabb 80.000Ft-ért ami egyeseknél egy fél tévé ára. Nem sok egy kicsit??

2019. dec. 26. 15:18
 17/17 anonim ***** válasza:

" Ugyanolyan kütyü mint egy telefon vagy laptop, megveszed, használod, aztán elavul és cseréled. 6-8 évesen egy mai TV kuka. Mindegy hogy OLED vagy bármi más, 6-8 évesen megy a kukába, mert szoftveresen és hardveresen is elavul, új funkciókat nem támogat, lassul... a kütyük világa ilyen"

- Na, 6-8 év múlva nem lehet rajta tévézni, ez nekem új. Ez nem olyan mint egy telefon. A telefon még úgy ahogy használható böngészésre, de egy tévén még manapság is nehéz, tehát sokan - bármily meglepő is - tévézésre veszik a tévét és nem cserélik le 6-8 év múlva mert "lassul".

2019. dec. 26. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!