Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az A, S, D, F, J, K, L, É, Á...

Saitama98 kérdése:

Az A, S, D, F, J, K, L, É, Á billentyűk nem működnek, miért?

Figyelt kérdés
Már néztem több weboldalon is, majdnem mindenhol azt írták, hogy a beragadó billentyű funkció okozza a problémát, de nálam nem. A laptopomon működik minden, csak a rádugott billentyűzeten nem (S.T.R.I.K.E. 3gamerkeyboard). Mikor a probléma először jött elő, végig nyomtam minden gombot, és utána működött. Most viszont már ez sem csinál semmit. Gondoltam arra, hogy csak meg kell tisztítanom, de ha így lenne akkor miért van az, hogy a neten olvasni másokat ugyan ezzel a problémával. Egy próbát megér megtisztítani ha nem segít semmi, de erősen kétlem, hogy a kosz alatta válogatna, hogy melyik billentyűt blokkolja, melyiket nem.

2019. dec. 22. 15:40
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Nem hehéz észrevenni, hogy ezek egy sorban vannak, a billentű érzékelés mátrixba van szervezve, na ennek a sornak az érzékelése hibás.

Mert ugye nem igazán lehetséges 101 (? vagy több) billentyű jelét egyenként kivezetni.

2019. dec. 22. 15:52
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

A billentyűk mátrixba vannak kötve, ezért előfordulhat, hogy egy vezetőszál szakadása egy egész csoport működését szakítja meg.

Ilyen megesik távszabályzóknál is.

Ha megtalálod a hibát, vezetőfestékkel esetleg javítható.

2019. dec. 22. 15:55
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem érintkezési hibának tűnik.
2019. dec. 22. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

# 3

Igen, amikor egy vezetőszálon hajszálrepedés keletkezik, az érintkezési hiba.

Néha jó, néha nem. Mozgásokra, hajlításra, hőtágulásra reagálhat. Vagy egy idő után már nem, mert tágul a mikrorepedés.

2019. dec. 22. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
de hogy írta be a kérdés ha nem működik? :D
2019. dec. 22. 16:43
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, valóban az említettek a probléma.
2019. dec. 22. 17:04
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyébként ha elolvastad a kérdést, benne van, hogy a Laptop billentyűzete működik... :)
2019. dec. 22. 17:04
 8/8 anonim ***** válasza:
55%

" miért van az, hogy a neten olvasni másokat ugyan ezzel a problémával. "

Ne törődj vele, másnak milyen problémája van.

[link]

2019. dec. 22. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!