Nagy átlagban komolyabb márkának tartják / tartom ezen a téren, mint a Maxell.
De az utólagos teszt mindenképpen lényeges, mert Verbatim is akadt gyengébben sikerül példány, amire azt mondtam, hogy nem vagyok nyugodt, adatmegőrzés szempontjából.
Például túl sokáig raktározott íratlan lemez is aggályos.
2019. dec. 19. 22:17
4/8 Meton válasza:
A Maxell-le én sokat kínlódtam. Simán megírja a lemezt, elvileg hibátlanul, aztán legközelebb, amikor visszanézem, kiderül, hogy majdnem mind hibás. De olyan is volt, ami csak pár hónappal később lett hibás. A verbatim viszonylag megbízható, de abból is a minőségit kell venni. TDK Sony, talán még a Philips is egész jó márkák. A drágábbakat vedd, főleg ha évekre meg akarod őrizni azt, amit felírsz rá.
2019. dec. 26. 09:06
5/8 anonim válasza:
A Maxell egy megbízható márka, tapasztalatból írom. 6 éves Windows XP telepítővel kiírt Maxell CD-R lemezem mind a mai napig olvasható volt, bár igaz, nem olyan gyorsan, mint új korában. Viszont több Maxell CD-t írtam, ami mind a mai napig hibátlanul működik. Csak annyi a lényeg, hogy nem audió tárolására van szánva a CD-R elsőként, hanem adatokra. Erre külön létezik CD-R Audio jelölésű lemez, tehát ha a Maxell nálam bevált, akkor tuti, hogy nálad is beválik
2019. dec. 26. 19:14
6/8 anonim válasza:
"ha a Maxell nálam bevált, akkor tuti, hogy nálad is beválik"
Nem feltétlenül. Az ellentmondó vélemények oka lehet az írási sebesség, esetleg lézerfej elhasználódása, gyártási széria, lemeztípus is.
De nem győzöm ismét hangsúlyozni, kíváncsi lennék, hányan végeznek írás után rendes tesztet (vagyis nem az íróprogram saját tesztjére gondolok):
Tehát amiből szakértő szem levonhat némi perspektívát a jövőre nézve.
2019. dec. 26. 20:25
7/8 Meton válasza:
5-ös, ha lassabban olvassa, az azt jelenti, hogy hibás. Én az ilyeneket ki szoktam dobni. Van ugyan még tizenéves Maxell cd-m, ami ma is jól olvasható, de ez nagyon ritka. Valószínűleg ez sem tökéletes, de valamiért megtartottam. A legutálatosabb, hogy a Maxell-nél az ellenőrzés sem ad hibát, pedig határozottan lassabban lehet olvasni. A noname lemezek sokkal olcsóbbak és legalább a fele hibátlan. De a lényeg, hogy azoknál kidobja az író a hibás darabot. A Verbatim kifejezetten jó minőség, csak néha talált hibásat, ami ég és föld különbség a Maxell-hez képest. Az olvasási sebesség pedig rendben van és nem kell lassabban írni.
2019. dec. 27. 08:37
8/8 anonim válasza:
Egyik lemez sem lehet Maxell az általad küldött képekből, mert Ritek alapanyagot használnak, a TYG03 nem tartozik ide, a Matshita optikai meghajtónál nem látszik egyetlen lemezadat sem, az MKM sem Ritek
Az optikai meghajtók lézere idő után gyengül. Egy újabb ODD gyorsabban olvassa be a lemezeket. Próbáld ki, hogy egy teljesen új CD-t (Fontos, ne DVD-vel próbáld) beolvastatsz egy régi SCSI, és egy új SATA3 optikai meghajtóval, és figyeld a különbségeket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!