Monitor vagy TV?
Hali
Az volna a kérdésem melyik volna jobb döntés?
Monitort venni vagy TV-t?
Nézegettem a árakat mindkettőnél és a monitorok azért sokkal drágábbak. amég egy 32" tv csak 59 ezer addig egy monitor minimum 85ezer.
Amire szeretném használni az főleg film nézés esetleg videók/anime esetleg videók és képek szerkesztése mert fotózom rendszerességgel. Mellékesen játékra kellene.De utóbbi időkben alig játszom.(e téren tudom hogy fontos a Hz szám. a TV csak 50Hz volna a monitorok meg 60Hz-ek.Meg nézegettem hogy a tv 1366x768 as felbontású de akkor képes a 1920x1080-ra is ha oda van írva a HD ready vagy a Full HD??
Most hogy leírtam mikre volna érdemes szerintetek mi lenne a jobb? a keretem maximum 70ezer. Semmiképpen sem lépném át de megvan a kiszemelt csak nem tudom mennyire érdemes manapság TVá-ket monitornak használni.
Minden TV tudja a 60 Hz képfrissítést, alap dolog.
Ocsmány szóval: Hz-szám.
Ne tévesszen meg, hogy a PAL adás 50 Hz. De az NTSC már 60 Hz, akkor azt hogyan jelenítené meg?
Másik félreértés már nagyon régi. Sokan nem értik, a HD-ready fogalma azt jelenti, hogy full HD jel fogadására felkészített (ready).
Attól függetlenül, hogy szegénynek kisebb felbontású a kijelzője, de megjeleníteni képes a full HD-t is, természetesen.
Tehát ugyan azt a képet fogja tudni adni mint egy FullHD? Mert azt olvastam valahor hogy a HD ready nagyobb pixel számú.
Mert ahogy nézegetem 80centis HD Ready tvt tudok venni 45 ezertől de Full-HD tv-t met 75 ezertől de az már 100centis
Akkor képes volnék 1920x1080 as felbontásban is használniszámítógéppel a HD Ready-set vagy inkábbakkor fullHD legyen akkor?
Ebben semmiféle marketing halandzsa nincs.
Olyannyira, hogy a kapcsolódó szabványokban is definiálva van a HD Ready kijelző fogalma, illetve az, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie.
# 2
Eszméletlen, ahogy összevissza kavarod ezt az egyszerű dolgot.
A HD-ready kijelző nem full HD.
Csak a TV bemenete képes full HD jel fogadására, amit végül leméretez a fizikailag alacsonyabb felbontású képernyőjére.
Videóanyagnál ezt nem is veszed észre, de a számítógépes ablakoknál már elhomályosodnának a vonalak, az átméretezés miatt.
Ezért a számítógép kimenetét konkrétan 1366x768-ra kell állítani, ha jót akarsz (az adott esetben).
Egyébként nem javasolnám, hogy HD-ready TV-t vásárolj, mert a ma kapható példányok általában a legalja, a régieknél rosszabbak, ebben a kategóriában.
Némelyik kínai fajta nem is képes normális (éles) PC-képet megjeleníteni, akárhogy állítod. Láttam már ilyet.
Ahogy nézegettem és írtátok arra a következtetésre jutottam hogy a Képszerkesztéshez/játékos géphez monitor lesz 16:9 es arányban.
Viszont a másik gép amin filmet soktunk nézni vagy sorozatot arra esetleg egy 100cm es Full HD tv-t fogok venni szerintem. Így jó esetleg? A TV-s gépen nem szoktam játszani így filmezés miatt jobb oda a FullHD tv nem? Monitornak meg azt mondják 144Mhz es monitor vegyek 16:9 vagy 21:9 es arányban. De ott is most megfogott hogy mit nézzek hogyha szép színeket akarok hogy valóban azt lássam amit pl fotóztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!