Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Li-ionos aksinak lehet, hogy...

Li-ionos aksinak lehet, hogy megártott a tűző nap?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy

Tegnap több órán keresztül a forró autó tetejére tettünk egy URH adóvevőt (onnan emelgettük ahogy beszéltünk, de többnyire csak állt az autó tetején), amelyiknek Li-ionos aksija van, és mire haza értem, estére egyszerűen kész, annyi lett neki, meg se nyikkant.

Pedig teljesen fel volt töltve, na de tölteni se engedi magát, egész éjjel töltöttem és semmi.

Csak most azt nem tudom eldönteni, hogy valóban a nagyon meleg autótető és a tűző nap miatt van ez és az aksi ment tönkre, vagy pedig maga az adóvevő romlott el.

Szerintetek?

Mondom, olyan szinten, hogy meg se nyikkan, egy pillanatra se ...

És hát nem olcsó dolog ez, gondolhatjátok, csak egy aksi 30 ezer körül van hozzá, szóval nagyon el vagyok keseredve.

Vaaki tud tanácsot adni?

köszi előre is

(ja és pedig leírás szerint katonai standardaknek megfelelően vízálló, hőálló stb, -20 és +60 fok között írja a leírás, hogy működik üzembiztosan)

2010. júl. 18. 09:15
 1/5 anonim ***** válasza:
garancia nem érvényes már? amúgy passz:(
2010. júl. 18. 09:24
 2/5 anonim válasza:

Szia!

Nem biztos, hogy tönkrement! Szerintem a tűző nap annyira leszívta az akku energiáját, hogy a hálózati töltő nem tudja elindítani.

Beviszed akár egy telefonos szervizbe és egy erre kifejlesztett géppel töltenek rá.

Gyakori "baleset" az akkumulátoroknál...

Ha így sem fog működni akkor viszont újat kell venned.

2010. júl. 18. 09:43
 3/5 anonim válasza:
JAh és szerinted a tűző napon egy gépkocsit tetején nem lehet 60 fok?? Mert mi tegnap délelőtt a betonon mértünk 42 fokot, szóval simán elképzelhető....egyébként tutira nem tesz jót neki a közvetlen sugárzás...A katonák se a tűző napra teszik, hanem mondjuk sivatagban vannak 50 fokban, meg ilyenek, és a ruhájukhoz van csatolva, vagy esetleg alá!
2010. júl. 18. 09:51
 4/5 A kérdező kommentje:

1, hát igen, ezért félek, persze, simán lehetett az autó tetőlemeze 60 fokos vagy több is ... ez a bajom :( csak erre hirtelen akkor nem gondoltunk és azért tettük oda mert onnan jól hallottuk a szabadban messzebbről is

2, Na de akkor egyértelműen mindegyikőtök arra szavaz, hogy ez kifejezetten aksi-probléma és nem a rádió maga mehetett tönkre ?

Az egy fokkal jobb hír, de így is nagyon durva összeg.

3, amit mondott valemelyikőtök, hogy mobil szaküzletben tudnak ezen segíteni, na oké, de ilyen nagyobb aksi esetében is ? mert a saját töltője ugyan kijelzi, hogy tölt, de mutatja a feszültséget is, és az meg egész éjjel alatt se emelkedett még csak 0,1 V-ot sem, azaz semmit nem töltött

azért köszi a választ, mindenképpen megszívom , ennyi biztos

2010. júl. 18. 09:59
 5/5 anonim válasza:
Hát... ahol vetted oda vidd vissza, hátha tudnak valami márkaszervizest!
2010. júl. 18. 18:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!