Ezekbe a Li-pakkokba eleve tutira bele teszik a védelmi áramköröket vagy csak simán összedobálják a cellákat és annyi?
túltöltés, túlmerülés, zárlat, nem tudom még mi ellen szoktak, de kb ezek. viszont semmi infó, és ezért gondoltam h esetleg természetes h bennje van, ezért nem is írják?
azt mondod, van benne DC-DC konverter?
nekem is nagyon egyszerű lámpának tűnik, meg az a fura, ha rádugom a micro USB-t , akkor is ugyanúgy világíyt, mármint cella nélkül is. ebből gondolom h akkor ez a led elég tág feszhatárok között mozoghat, ha a 3,5-5,5 V közti tartományt végig bírja, és fényerősségbeli különbslég se vehető észre.
persze ki tudja, lehet h aztán az usb után tették a DC-DC konvertert, és azt is ugyanúgy leviszi pl 3,8 V-ra ... ez jó kérdés, de szétszedni se lehet annyira h meh tudnám nézni.
Az USB-s lámpákban eleve van egy töltésszabályzó, ami a bemenő 5 V-ról 4,2 V végfeszültségig tölti az akkut. Ezt nem lehet megkerülni, hiszen ezeket az akkukat pontos értékre kell tölteni.
Ettől független az akku és LED közötti áramkorlát megoldása, ami egyszerűbb esetben ellenállás vagy lehet áramgenerátor is.
Az biztos, hogy a fehér LED-ek karakterisztikája csak kisebb eltérést mutathat, de lényegileg egyforma diódák, közel egyforma nyitófeszültséggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!