Hova mentsem a képeimet?

Jó minőségű nyomtatvány.
A számítógépes formátumok ehhez képest gyorsan avulnak. Vagy több eltérő adathordozót használsz és rendszeresen ellenőrzöd az adatok állapotát és szükség esetén konvertálod a formátumokat, vagy kinyomtatod és bízol benne, hogy nem fakul ki.

HDD akad éppen olcsóbban is.
Csak sajnos az egy helyen tárolt HDD-k sem biztonságosak, ha azokat egyszerre éri valamilyen kár, lopás, akármi.
Ha pedig nem automatikus a backup, akkor még az időnkénti manuális szinkronizálásról is gondoskodni kell, amit hajlamos elfelejteni, halogatni az ember.

"Hűha! Köszönöm, de egy kicsit olcsóbb mulatságra gondoltam."
CD, DVD nem megfelelő, pendrive szintén, felhő nem opció akkor még is mire gondolsz. Ha csak 1TB-rólvan szó akkor 40.000 offline. Felhőben ennek a sokszorosét ki kell fizetni...

A felhővel kapcsolatban pár gondolat:
# 7
Jóó akkor szedjen inkább le egy dekriptáló progit, és védje be jelszóval. Ilyeneket használnak a zsaroló vírusok is, azt azokat se tudják a jelszó nélkül "kinyerni". Bár nem tudom mit kéne így elrejteni :)

Az M-Disc archiváló dvd esetleg jó kompromisszum lehet. (Nem csak az ár miatt) Állítólag 1000 évig megőrzi az adatot. Ha nem napi szinten használod a lejátszó eszközt, akkor az is sokáig bírja.
A másik ötlet amit már írtak, hogy betitkosítod és úgy teszed fel a Google Drive-ba vagy az iCloud-ra. Itt a para akkor jön elő, amikor később szeretnéd újra megnézni a képeket és a szoftver amivel visszaállítod már rég nem működik.
Úgyhogy én az M-Disc dvd + tűzálló széf vagy szekrény kombóra szavaznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!