Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hova mentsem a képeimet?

Hova mentsem a képeimet?

Figyelt kérdés
Hova mentsem a képeimet, hogy 10-20 év múlva is meglegyenek? Nagyon sok képem van, évről évre több. Pendrivet nem akarok erre a célra használni. Most CD-n van, de ki tudja hova fajul a technika... Bár régi módi vagyok, és szeretem a CD-s dolgokat, de tisztában vagyok vele, hogy egy idő múlva nem lesz elérhető. Gondolkoztam a "felhőn", de nem vagyok biztos benne hogy azt csak én láthatom.

2019. nov. 3. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Én itthon tárolom, nem bízom a felhőkben és olcsóbb is. RAID-be két vinyó és egy külső. Ez 90.000-be kerül és 4 TB anyag biztonságban van...
2019. nov. 3. 15:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Hűha! Köszönöm, de egy kicsit olcsóbb mulatságra gondoltam.
2019. nov. 3. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Jó minőségű nyomtatvány.

A számítógépes formátumok ehhez képest gyorsan avulnak. Vagy több eltérő adathordozót használsz és rendszeresen ellenőrzöd az adatok állapotát és szükség esetén konvertálod a formátumokat, vagy kinyomtatod és bízol benne, hogy nem fakul ki.

2019. nov. 3. 15:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

HDD akad éppen olcsóbban is.

Csak sajnos az egy helyen tárolt HDD-k sem biztonságosak, ha azokat egyszerre éri valamilyen kár, lopás, akármi.

Ha pedig nem automatikus a backup, akkor még az időnkénti manuális szinkronizálásról is gondoskodni kell, amit hajlamos elfelejteni, halogatni az ember.

2019. nov. 3. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:

"Hűha! Köszönöm, de egy kicsit olcsóbb mulatságra gondoltam."

CD, DVD nem megfelelő, pendrive szintén, felhő nem opció akkor még is mire gondolsz. Ha csak 1TB-rólvan szó akkor 40.000 offline. Felhőben ennek a sokszorosét ki kell fizetni...

2019. nov. 3. 17:00
 6/9 anonim válasza:
Méér a felhőben ki látná?? Felrakod a google drive-ra és nem osztod meg senkivel, meg nem adod meg a jelszót másnak - azt ugyan nem látja senki Csak te. Ennél jobb, és egyszerűbb módszer nincs.
2019. nov. 3. 17:48
 7/9 anonim ***** válasza:

A felhővel kapcsolatban pár gondolat:

[link]

2019. nov. 3. 17:51
 8/9 anonim válasza:

# 7

Jóó akkor szedjen inkább le egy dekriptáló progit, és védje be jelszóval. Ilyeneket használnak a zsaroló vírusok is, azt azokat se tudják a jelszó nélkül "kinyerni". Bár nem tudom mit kéne így elrejteni :)

2019. nov. 3. 17:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Az M-Disc archiváló dvd esetleg jó kompromisszum lehet. (Nem csak az ár miatt) Állítólag 1000 évig megőrzi az adatot. Ha nem napi szinten használod a lejátszó eszközt, akkor az is sokáig bírja.

A másik ötlet amit már írtak, hogy betitkosítod és úgy teszed fel a Google Drive-ba vagy az iCloud-ra. Itt a para akkor jön elő, amikor később szeretnéd újra megnézni a képeket és a szoftver amivel visszaállítod már rég nem működik.

Úgyhogy én az M-Disc dvd + tűzálló széf vagy szekrény kombóra szavaznék.

2019. nov. 3. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!