Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha a klíma...

Mit tehetek, ha a klíma beltéri egységéből visszafolyik a kondenzvíz?

Figyelt kérdés

Elsősorban klímaszerelők válaszát várom, de aki ért hozzá, az ne tartsa magában a megoldást. :)

Amint fentebb is írtam, a beltéri egységből visszafolyik a kondenzvíz. Két tippem, hogy miért lehet: az elvezetőcsőnek nincs meg a kellő lejtése, vagy az elvezető cső elkoszosodott, eldugult.

Nekem az a gyanúm, hogy amikor felújítottuk a házat, és a külső burkolást végezték, akkor elmozdulhatott az elvezetőcső, és emiatt már nincs meg a kellő lejtése. A kérdésem az, hogy ha ezt a csövet nemes egyszerűséggel elkezdem lefelé húzni egy picit, akkor a másik vége lecsúszik az illesztésnél (a beltéri egységben), vagy az úgy oda van rögzítve, hogy teljesen fixen ott marad?

És ha nem ez a gond, hanem el van dugulva a cső, akkor hogyan tudnám kitisztítani?

Tudom, legegyszerűbb megoldás az lenne, ha klímaszerelőt hívnék, de hátha mégis meg tudom oldani a problémát...

2010. júl. 17. 18:38
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!