Hogyan ne zúgjon a digitális órám?
Szerintem a kérdezőnek az átlagosnál sokkal jobb hallása van. Nem a rádió zúgása zavarja, gondolom a rádió csak ébresztéskor kapcsol be, hanem az órába épített olcsó, és ezért nem zajmentes hálózati transzformátor.
Nekem az ágy melletti polcon van egy ilyen órás rádió (békebeli PLL-tuneres Sony, nem ratyi tekerős rádiós kínai), a polc rezonátorként felerősíti ezt a búgást.
Az óra aljára ragasztottam egy, az órával megegyező méretű bő fél centi vastag neoprén (habgumi) darabot. (fűtéscsőre húzható szigetelésből vágtam ki) Sima szivacs nem jó, teljesen összenyomódik, és pont úgy zúg.
Igen, a trafó szokott zúgni, ami még minimális mértékben is elég zavaró tud lenni, ha felerősíti a bútorlap stb.
Nekem mondjuk nem gond, mert van a lomtárban sok trafóm, meg tudom oldani.
Más esetben egyéni kreativitás szükséges, egyedi megoldások.
# 4
Semmi jelentősége, ebben az esetben. Szakmabeli megérti a kérdést, pláne aki maga is tapasztalta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!