Miért van az akkumulátoron 4 kivezetés?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy például egy Sony kamera akkumulátorán miért van 4 kivezetés. Van ugye a + meg a -, eddig jó. Van egy C betűvel jelzett érintkező a minusz mellett közvetlenül, ami "csipogósan" ugyanaz, mint a minusz. Aztán van a + és - között egy T betűs, ami pedig mérve olyan, mintha egy 100k-s ellenállással menne a negatívra. Mire jók ezek?2019. okt. 26. 10:38
1/3 anonim válasza:
A két negatívat én sem értem.
A T-betűs egy hőérzékelő, ami túlmelegedés esetén jelet ad a töltőnek.
T, mint termo
2/3 anonim válasza:
T a termisztor (hőfokfüggő ellenállás). Ha megmelegíted az akkut hajszárítóval, az ellenállás értéke nő, ha jól emlékszem (PTC). Másik lehetőség az NTC, aminél csökken (negatív termikus karakterisztika).
C lehetne egyvezetékes adatbuszon kommunikáló védelmi elektronika is, illetve az akkut azonosító EPROM (kivételesen nem EEPROM), de az is lehetséges, hogy az adott típusból ez hiányzik, ezért van átkötve.
3/3 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Köszönöm a válaszokat:)
2019. okt. 27. 15:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!