Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért van az akkumulátoron 4...

Miért van az akkumulátoron 4 kivezetés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy például egy Sony kamera akkumulátorán miért van 4 kivezetés. Van ugye a + meg a -, eddig jó. Van egy C betűvel jelzett érintkező a minusz mellett közvetlenül, ami "csipogósan" ugyanaz, mint a minusz. Aztán van a + és - között egy T betűs, ami pedig mérve olyan, mintha egy 100k-s ellenállással menne a negatívra. Mire jók ezek?

2019. okt. 26. 10:38
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A két negatívat én sem értem.

A T-betűs egy hőérzékelő, ami túlmelegedés esetén jelet ad a töltőnek.

T, mint termo

2019. okt. 26. 11:01
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

T a termisztor (hőfokfüggő ellenállás). Ha megmelegíted az akkut hajszárítóval, az ellenállás értéke nő, ha jól emlékszem (PTC). Másik lehetőség az NTC, aminél csökken (negatív termikus karakterisztika).

C lehetne egyvezetékes adatbuszon kommunikáló védelmi elektronika is, illetve az akkut azonosító EPROM (kivételesen nem EEPROM), de az is lehetséges, hogy az adott típusból ez hiányzik, ezért van átkötve.

2019. okt. 26. 13:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Aha, értem. Köszönöm a válaszokat:)
2019. okt. 27. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!