Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért írhatja ezt ki a laptopom?

Miért írhatja ezt ki a laptopom?

Figyelt kérdés
Elég rossz akkumulátora van, ha kihúzom töltőről, azonnal kikapcsol. Ma használat közben véletlenül kilazult a töltő és kikapcsolódott a laptop, majd mikor visszakapcsoltam, azt írta ki, "Missing operating system". Tudom, ez azt jelenti, nincs operációs rendszer telepítve, de hogy tűnhetett el hirtelen minden, ha előtte két perccel még használtam?

2019. okt. 23. 16:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem is tűnt el, ezt az MBR-kód írja ki, miután megszakad a bootfolyamat.

Ha valaki megnézi diskeditorral, a lemez legelső (konkrétan nulladik) szektorát, amiben a partíciós tábla és az MBR-kód található, ott figyel ez a hibaüzenet:

[link]

Az MBR-kód feladata, hogy betöltse a partíciós táblában aktívként megjelölt partíció első szektorában található másik kódot, az pedig a kernelt.

Esetedben olyan adatsérülés keletkezett, ami miatt az MBR-kód elakad ezen a ponton. Ez nem zárja ki, hogy az adataid lementhetők egy másik géppel, vagy majd kiderül. Utána formázás, HDD / SSD-teszt szükséges (SMART, teljes írásteszt a szektorhibák ellenőrzéésre), hogy kiderüljön, lett-e a komolyabb baja az eszköznek.

2019. okt. 23. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Illetve a kernel előtt még van egy kernelindító program is (Windowsnál a bootmgr), de ez most részletkérdés.
2019. okt. 23. 17:17
 3/4 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy amiatt történt ez, mert mikor kikapcsolt, be volt dugva a pendrive-om, erről pedig egy word dokumentum volt elindítva, amin éppen dolgoztam?
2019. okt. 23. 17:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Áramtalanítottam, hagytam egy órát, most bekapcsoltam és elindult, működik, mintha mi sem történt volna.
2019. okt. 23. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!