Két monitort szeretnék használni de a videókártyámon csak 1 hdmi slot van, és az alaplapra szeretném dugni a másik monitort, tudnátok segíteni?
Alaplap: Asrock b450m hdv
Processzor: Amd ryzen 5 2400g
Ram: 8gb
Videókártya: Xfx radeon rx 570 4gb
Légyszi nagyon kéne a segítség már mindenhol néztem de nem találom a bios beállítást erre... Szóval nincs chipset configuration egyéb...
Nem tudom, nálad mit jelent a "mindenhol néztem", de én az alaplap PDF leírásából szoktam kinézni.
Az enyémnél (Asrock, de más típus) le volt írva, hogy videókártya behelyezése automatikusan letiltja az integrált videót azáltal, hogy elveszi tőle a megosztott memóriát.
Ha valaki mégis szeretné használni, azt vissza kell állítani (Shared RAM).
"az alaplapra szeretném dugni a másik monitort, tudnátok segíteni?"
Tudunk.
Ne oda dugd.
" Videokártyába kell dugni mindet, az biztos."
Miért lenne biztos, egyáltalán nem kötelező.
# 4 Válaszomban már utaltam rá, hogy üzemelhet az alaplapi kimenet és a kártya is egyszerre, ha valaki úgy akarja.
Legalábbis az enyém Inteles Asrock, annál ez nem probléma.
Annyi, hogy az alaplapon nekem is három kimenet van:
HDMI, DVI-D, D-Sub
De ezekből csak annyi megy, ahányat a CPU/GPU képes kezelni. Nekem kettőt tud, így ezek közül bármelyik kettő mehet egyszerre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!