Igaz, hogy új dióda elektródáin mérhető egy kis feszültség?
Nem igaz. Rámérve még millivoltos állásban is 000,0 mV feszültség van rajtuk.
LED-eken lehet feszültség a rájuk eső fénytől függően. Nagyon erős fényben a LED feszültsége felmehet akár a nyitófeszültségig is (itt a hagyományos egy színű ledekre gondolok, nem a sárgás színű fényport gerjesztő fehér színű ledekre)
Számos esetben használtam már LED-et fényérzékelőnek, olcsó és mrgbízhatóan működik.
#2, #3-nak:
Én pedig ismerem a multimetereket, és iszonyú nagy a szórásuk a "jóság" tekintetében!
Lehet hogy a tiéd meg sem mozdul, amikor az enyém már kiakad! :D
Köszönöm a válaszokat.
Valahol mintha olvastam volna, hogy az eltérő elektronegativitású (p-n) réteg miatt elektromos erőtér van köztük, ami érzékeny elektroszkóppal kimutatható.
#4 akkor a tiéd ez zavarérzékeny sz@r.
Nekem a FLuke 85-el semmi bajom, és a pontosságát is ellenőriztettem egy akkreditált laborban. Elárulom, bőven benne van a gyári specifikcióban, pedig az is nagyságrenddel jobb mint a mezei "lomexes" multimétereké.
A körülményektől függ.
De nem hiszem hogy az a körülmény hogy "új" szerepet játszik a dologban.
Igaz. Nem jól fejeztem ki magam.
Egy szabadon álló, pl. egy új diódán. A hangsúly azon van, hogy van-e feszültség?
Miért gondolod hogy a dióda kora itt szerepet játszik?
Hány kérdés után árulod el miféle diódáról van szó?
#4, #6-nak:
Zavarérzékeny szar?
Vagyis azt nevezed szarnak, ami még a zavar-szintű jelre is reagál?
Olvasgasd tovább a guglit, de ne engem boldogíts a hülyeségeddel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!