Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hőtárolós kályha? Kinek...

Gábor117 kérdése:

Hőtárolós kályha? Kinek mennyi a fűtés vele?

Figyelt kérdés
Fűtés. Rezsi.
2019. szept. 30. 21:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ez már a kaland világába tartozik. Rámegy a gatyátok, és mindig fáztok.
2019. szept. 30. 22:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Csak azt ne.
2019. szept. 30. 22:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az áramszolgáltatónál dolgozol és kedvezményesen kapod az áramot, akkor megérheti.
2019. okt. 1. 00:57
 4/11 anonim ***** válasza:
51%

Nyugdíjas ismerős hölgy elvan vele, de csak egyik szobában van ilyen kályha (ami a fő élettere), az is jó nagy darab, ami azért lényeges, mert sok hőt képes tárolni, az meg azért számít, hogy a vezérelt áram holtidejét át tudja hidalni.

Sokan ugyanis ott "fáznak" rá, hogy kicsi a kályha, kevés anyag van benne.

Ezt a kályhát egyébként én telepítettem át költözéskor, pakoltam a hőtároló köveket, főtőbetéteket stb.

Több szobára már igen drága lenne.

2019. okt. 1. 08:41
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Vagyis fűtőbetéteket. Ismét kiemelném, hogy a vezérelt áram is kell hozzá.
2019. okt. 1. 08:44
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Vezérelt árammal egy tetőteres házat füt, persze szigeteltet. És meleg van. Régi nagyméretű. havonta 8-15 ezer a számla, 18-20 fokra beállítva. Fent két kisebb szoba van, plusz a lépcsőforduló.
2019. dec. 17. 23:30
 7/11 anonim ***** válasza:

Hát azért akárhogy van, de a hőtárolós villany kályha odaver a fának-gáznak.

Nekünk 4 db régi fajta elekthermax 380-as kályha fűti a házat, és bőven elég. Nem olcsó, de a gáztól fényévekkel jobb. Régen fával fütöttünk, utáltam, koszos volt, büdös, mindig mászkálni érte hogy rakjunk rá, a gáz csak pörgött, de semmit nem fűtött szinte... Ellenben a villany kályhát csak bekapcsolom és megy.

2020. jan. 6. 17:20
 8/11 anonim ***** válasza:
50%

Ezt kiszámolták már okosabbak, a gázkonvektor még mindig olcsóbb, mint a vezérelt hőtárolós.

A légkondis fűtésnél is kicsivel olcsóbb a konvektor, energiaszámla szempontjából.

Plusz ott van még a légkondi beruházási költsége is.

2020. jan. 6. 17:48
 9/11 anonim ***** válasza:

"Plusz ott van még a légkondi beruházási költsége is."

Amit össze lehet vetni egy hőtárolós kályha árával, vagy egy konvektoréval. Nincs külömbség, és meg kell venni, bármelyiket is választod.

A klíma viszont nem fog elketyegni 15-20 évig karbantartás nélkül, ahogy a gázkazán sem. A kályhát meg csak bekapcsolod és 20 év múlva eladod működő állapotban.

2020. jan. 6. 22:59
 10/11 anonim ***** válasza:
53%

Pont azt akartam írni, hogy én egy már évtizedek óta meglévő konvektorra gondoltam inkább (ami kvázi "ingyen" van, illetve nem lehet már visszavinni a boltba), és ahhoz képest gondoltam mérlegelni: kidobjam a francba vagy sem.

Utána gondoltam, hogy ezt már inkább nem részletezem, majd mindenki megérti, aki akarja.

"Különben" n-betű.

Csak a felesleges fárasztás miatt.

2020. jan. 7. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!