Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Használt (70-es évekbeli)...

Használt (70-es évekbeli) karórát hogyan tisztítanak meg az előző tulajok után kosz és baktérium-mentesre, hogy utána kétségek nélkül lehessen hordani?

Figyelt kérdés
2019. szept. 27. 12:38
 1/3 anonim ***** válasza:
Dettol a te barátod.99.99 százalék hatás. Bár a helyedben azért a 0.01 százalék miatt aggódnék.
2019. szept. 27. 13:20
 2/3 anonim ***** válasza:

Miután az élet egyik feltétele a víz, a kiszáradt zsiradékban élő kórokozók nincsenek szerintem.

Egyszerű alkoholos lemosás már elegendő, talán hallottál már a borotválkozó szesz fertőtlenítő hatásáról is.

Amellett a fémeknek van bizonyos antibakteriális hatása, talán hallottál már az ezüstről is például.

De nem nagy kaland leszedni az alját és a peremnél megtisztítani, valamint a szíjtartókat is kiszedni, felhúzót is. Haladóbbak az egész szerkezetet is kikapják, ami az "üveg" belső tisztításához is szükséges lehet.

Az élet másik feltétele a megfelelő hőmérséklet, vagyis bizonyos hőfok már elpusztít mindent, tehát ez is lehet egy fegyver, ha valaki nagyon aggódik.

Noha magam is igényes vagyok ilyen szempontból, de nekem úgy tűnik, mintha kicsit túlzásba vinnéd az aggodalmat.

Néha hobbiból vásárolok piaci tárgyakat, ami olyan állapotú, hogy tisztítás és karbantartás után látok benne fantáziát. Lehet az elektromos vagy bármi, ami darabokra szedhető, azt szét is szedem az utolsó csavarig és mindent megmosok / fertőtlenítek, szükség szerint.

2019. szept. 27. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Rozsdamentes óra tisztítható házi módszerekkel is:

"A rozsdamentes acél karóra tisztításánál egyaránt megtisztítjuk az órafejet és a szíjat is.

Mindkettő megtisztítható szappan/mosogatószer, melegvíz, puha rongy és fogkefe felhasználásával.

Ne használj vegyi anyagokat, mert ezzel kárt okozhatsz az órában."

de:

"Ha nem vagy biztos a dolgodban, vagy problémát észleltél, mindenképp bízd szakemberre a tisztítást (pl. ékszerészre)!"

Forrás: [link]

Ámbár az alábbi oldalon:

[link]

az óra szétszedését javasolják - feltételezhetően azért, hogy az óraszerkezetbe ne kerüljön víz.

Én mindenesetre elvinném óráshoz - nekik lehet erre berendezésük - például ultrahangos tisztító.

2019. szept. 27. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!