Van olyan "ceruzaelem" (AA) akkumulátor márka, aminek a feszültsége kicsit magasabb?
Ott a töltő rossz, eneloop és a lidl-s akkukat is olyan 1.43-45V ra tölti a töltőm, a lemerült az olyan 1.25V
Technoline BC-1000 -el töltöm.
Van egyébként a Ni-Zn, de hozzávaló töltő is kell, továbbá én előbb máshol keresném a hibát.
Eleve, ha terheletlenül méred, az nem ugyanaz, mint amikor ráterhel a gép.
Ha pedig ócska az akku, megnőtt a belső ellenállás, nem fogja tartani az általad mért / hitt feszültséget, be sem kapcsol a gép.
A fényképezőgépeket pedig úgy tervezik általában, hogy akkuról is működjön.
Tehát előbb kellene egy pár normális akku.
Előbb azért nem tértem ki a töltő hibájára, miután azoknak ilyen hibája nem nagyon szokott lenni: vagy jó vagy nem jó.
Akku viszont lehet ócska, arról nem írtál semmit.
Lehet az is, hogy gyorstöltővel töltöd, de ha az akksi nem bírja, akkor nem is tölti fel teljesen.
Van egyébként 1,6V-os,ez nem tudom mire jó és, hogy jobb-e, de drága és töltő is saját kell legyen.
"Van egy fényképezőm ..."
Milyen?
Nem mind megy akkuról. Nekem is van olyan.
# 3 válaszomban nem véletlenül szerepel ez a szó: "általában".
Csak nem akartam tovább nyújtani.
Persze, aki nem tud szöveget értelmezni, inkább leminősít.
Talán nem tudja, hogy leszarom a fáradozását.
Kis, kompakt kodak fényképező.
Már régen is olvastam, hogy a kodak (vagy a canonnal keverem?) nem szereti az akkut, csak az elemet (1,5volt).
Egyébként megnéztem a NIMH aksikat és mindre 1,2v van írva.
A Fuji fényképezőim 1 volt körüli feszültséggel is simán elmennek, ha (kompakt és bridge is van) le tudják adni a szükséges áramot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!