Aliexpressen belefuthatok hamisított termékbe?
Az Aliexpress egy kínai piactér nem kínaiaknak. Kb. ugyanaz, mintha az Ebay le lenne korlátozva, hogy csak kínai adhat el, de kínai nem vásárolhat. Ezen belül bármi lehet.
Ezen kívül ne legyenek illúzióid, pl. ha azt látod hogy olcsó iPhone-t árulnak. Ennek csak az ovodások dőlnek be. Többnyire. Szóval előbb tedd fel magadnak a kérdést, mi a fa$zért árul egy kínai kereskedő vadiúj bontatlan eredeti dolgokat olcsóban, mint amennyiért te meg tudnád venni máshol?
A kínai szemlélet az, hogy még büszkeséget is éreznek amiatt, hogy mindent egyre jobban le tudnak másolni.Legyen az repülőgép-hordozó, vagy "felújított" Iphone (amihez még kell nekik eredeti Apple alaplap), vagy akár Rolex másolat (amiket már órások is egyre nehezebben különböztetnek meg az eredetitől).
Olyat vegyél csak meg, amiben nem zavar, ha másolat, mert mindent másolnak, méghozzá egész jól, sokszor tizedáron. Amikor pl. egy 30 ezres porszívóhoz 3 ezer egy gyári szűrő, akkor abszolút nem érzem etikátlannak, hogy a 300 forintos "másolatot" veszem. De vettem 6000 Ft helyett 60 Ft-ért mosogatógéphez rugót is!
Az Aliexpress nagy előnye a vásárlói visszajelzések, ami az eladókat is kordában tartja, azaz nem mernek túlzottan pofátlanok lenni.
Főleg drágább dolgot nem is szabad úgy venni, hogy nem látsz, nem olvasol róla véleményeket.
Hamisítás náluk tág fogalom, jobb lett volna szűkíteni, hogy mire gondolsz, mert így én is több dologra tudok gondolni, amitől lefagy a processzorom és inkább nem írok semmit.
Mert nem vagyok írógép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!