Mit jelentenek ezek as LED-típusok? ML, XML, XML-U1 vagy U2, T6?
Sokfélét látok, de pl "XML U2 T6" jelöléssel az szabvány, h 10 W-os a led? és a többi?
Pl az ML U1 az csak 3 W pl? most csak hasraütlésre írtam ...
hogy vannak ezek a jelölések?
(csak ennyit tudtam levonni az ebayes írásokból, túl sok specifikációt nem adnak meg, de a Lumen értéke is nagyon izgalmas. létezik, h tényleg tud 200 ezer lument?)
sőt, ahogy látom lehet ezt még fokozni, pl:
"XM-L2"
valaki elmondaná, aki ért hozzá, hogy mit jelölnek ezek? köszönöm

Ne erőltesd.
Az általad említett típusok (mert ezek típusok) adott jellemzőkkel rendelkeznek, azért vannak elnevezve.
Így aki veszi a fáradtságot, és elolvassa az adatlapját amin a gyártó feltünteti az adott típusra vonatkozó mechanikai, elektromos és optikai tulajdonságokat, valamint a fényspektrumot, annak nem kell kérdezősködnie.
Pl. itt egy:
Az, hogy zseblámpába építik, vagy másba, a lényegen nem változtat.
Az megint más dolog, hogy a lemásolt ledek többnyire az eredeti tulajdonságokból szinte mindent tudnak, kivéve a fényerőt. Esetleg ha a fényerőt mégis, akkor élettartam tekintetében fog bukni a dolog.
Egy adott típus spektrum változatai:
És pár alak és szín variáció:
Ugyanaz a chip különböző hűtésekkel, különböző alkalmazásokra:
"tényleg tud 200 ezer lument?"
A kínai eladó szerint feltétlenül, szerintem meg is esküdne rá, ha írsz neki.
Egyébként csak akkor, ha pl. a 200 lumenes LED-ből egymás mellett üzemel 1000 darab.
oké, de én aki nem ért hozzá, hiába olvasok el műszaki specifikációt, sajnos sokat nem fog mondani :(
az a 200 lumen x100, hát ... nemtom, egyet tudok, egy ostrák gyártmány a kezemben van, sztem ezek nem annyira hazudnak, és az 5W-os, 2 db AA aksi max 2 óra alatt lemerül és 200 lument írtak rá.
de a led típusa nincs feltűntetve sajnos. én laikusként egyedül az 5 W-os értékből tudok kiindulni, de ezt meg az eladó nem mindig tűnteti fel.
nos, beleolvasgattam, de úgy van, ahogy írtam, hiába értem magát a szöveget, akkor se értem a dolgot.
esetleg olyan szabvány van, h pl a
T6 10 W-os,
az XM-L2 8 W-os vagy
az XML-U2 15 W-os stb? ilyen táblázat létezik?

Engedd el...
A tudás megszerzéséhez idő, és türelem szükséges.
Nem itt fogod megtanulni, mert itt nem fogsz egy idő után válaszokat kapni. Ha egy kérdésre adott válasz három másikat szül, akkor senki sem fogja neked azt bemésolni ide, amit te is megtalálhatsz a neten.
Ha tényleg érdekel, rá fogod szánni az időt. Ha ennyire már nem érdekel, akkor a fórumozók hadd ne töltsék már ezzel a saját idejüket. Fentebb kaptál egy megfelelően részletes választ.
bocfs, de épp az h nem.
ami tfentebb van, abból ugyan nem tudom meg ezeket a dolgokat. egy jó kis áttekintés-belekóstolás, de ennyire fixen nem foogm tudni h melyik jelölés mit takar.
aztán hogy ha érdekel, akkor tanuljam meg, ez azért ugye Te is tudod h elég vicces elgopndolás, nyilván az ember nem lehjet minden szakterületen otthon, így aztán pl. irodalmár létére is akarja tudni, mi a frász az XML2 ledlámpa, mert plk irodalmár létére is kéne neki egy jó zseblámpa. szted bele fog mélyedni évekig a ledek világába?
természetesen ha fárasztó, akkor nem válaszolsz, ennyi.
de azért mindig akar vki, aki egész komoly válaszokat ad ilyen-olyan szakterületen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!