A villanyoszlopon futó 0 vezeték hogy képes elviselni egyedül a három fázison futó összes áramot?
Ugye a három fázisvezetőn "folyik be" az áram a városba, és a nullán "folyik vissza".
Hogy képes elviselni a három fázis áramát egyedül a 0 vezető?
A három fázison folyó áramok összege nem folyik a nullán.
Ha a három fázis egyenlően van terhelve, akkor a nullán éppen nulla áram folyik.
# 2 Gyorsan szögezzük le, hogy 65 %-oddal te nem az vagy, aki én vagyok. Te hülyeségeket írsz, én nem.
# 3 Az áram nem fut, ne viccelj...
Mindenesetre, ezt nem olyan egyszerű átlátni, ha valaki nem tanulta, miután vektorosan kell tekinteni, ami kicsit hosszú téma lenne, itt kifejteni.
De képzeljük el, hogy a nullapontot megszakítjuk, így három fogyasztó csillagban kapcsolódik, ahol a csillagpont "levegőben" marad.
Mérjünk feszültséget a csillagpont és a nulla/föld között!
Ha mindhárom fogyasztó pontosan egyforma, akkor 0 V mérhető. Így ha leföldeled, áram sem fog folyni.
Ha kisebb eltérés van a fogyasztók között, akkor a csillagpont feszültsége eltolódik a nullához képest, példa kedvéért legyen 100 V.
Belátható, hogy ha a csillagpontot ekkor visszakötjük a nullára, csak egy kisebb kiegyenlítőáram fog folyni, ami ennek a 100 V-nak a "nullázáshoz" szükséges. Hogy mennyi, az a fogyasztóktól függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!