Miért nyikorog/sipol lejátszásnál a órsós magnószalag?
Figyelt kérdés
Miért nyikorog lejátszásnál a magnószalag? Egy unitra m2405s készülékről van szó és a scotch szalag nyikorog nem mindegyik,csak pár db,tisztitottam fejet görgöt mindent,mi lehet a gond? Köszi előre is!2019. szept. 6. 21:20
1/2 anonim válasza:
Régen olyanokat is javítottam szervizben, nem mondanám, hogy szimpatikus konstrukció volt, kicsit tákolmány jellegű. Nem is hittem volna, hogy lehet még belőle működő példány.
Ha belül nyikorog, akkor szét kell szedni és meghallgatni a forrását.
Ha kívül, akkor is fülelni kellene, ezt így távolról nem hallom.
2/2 anonim válasza:
Ha még aktuális... A magnószalagok jórésze előbb utóbb kissé ragacsossá válnak. Ahogy elhalad valamin, súrlódik ilyen nyikorgó hangot ad. Nekem is volt bőven problémám ilyen, az a legjobb megoldás, ha a magnószalagot papírtörlő között átfuttatod. Szárazon! Elég párszor áttekerni így, és egy darabig működni fog. Vagy, 50-60 °C-on rakd be 2 órára a sütőbe a rossz szalagokat. Csak figyelmedbe ajánlom azt a tényt, hogy a vékonyabb szalagok és a nagyon tapadósak úgy össze ragadhatnak közben, hogy használhatatlanná válnak. A sütés lényege egyébként, hogy elpárologjon a pára,nedvesség a szalagból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!