Rendeletem egy 1000mw-os lézer fejet. Mivel lehetne kipróbálni? Az erejére lennék kíváncsi. Mit éget, vág stb.

Először próbáld meg titokban tartani, hogy mid van/lesz, mert ekkora lézerteljesítményt illegális szórakozásból birtokolni.
Másodszor próbáld majd ki a védőszemüveget, amit ugye rendeltél hozzá?
Harmadszor, szerintem próbáld meg visszamondani a rendelést, ha még nem adták fel a csomagod. Jó szórakozás lehet pár napig, de aztán már nem éri meg.

Tudtad? 1000 mW = 1 W.
Szerintem csak a buta emberek szívatják magukat a hosszabb írással.
Sőt, nekünk még iskolában is tanították valamikor, hogy ez nem is illő dolog, vagyis lehetőleg törekedni kell mindig a rövidebb változatra.
A lézerre pedig ráfázhatsz, a reflexiók is veszélyesek.

"Mit éget, vág stb."
A retinádat. De azt kegyetlenül és gyorsan!

"ekkora lézerteljesítményt illegális szórakozásból birtokolni"
Birtokolni birtokolhat, nem tiltja meg semmilyen jogszabály.
"Másodszor próbáld majd ki a védőszemüveget, amit ugye rendeltél hozzá?"
Ezzel viszont mélységesen egyetértek.
Egy kis előadás a témában:
https://www.youtube.com/watch?v=Wemun_ONfoI
6.-7. perctől kezdődik a lézerekkel kapcsolatos észrevétel.

Kérdező: pirográfiára gravírozáshoz tudnád alkalmazni, esetleg papírt/pár mm vastag műanyag lemezt tudsz vele vágni.
De a biztonsági előírásokat NAGYON SZIGORÚAN tartsd be!
Tűzveszélyes, égési és szemsérüléseket okozhat, ha nem vigyázol vele!
Más felé semmiképpen se fordítsd!

Feltétlenül szerezz be hozzá vezérlő áramkört is, különben hamar kidobható fémhulladékká tud válni..
A másik a szem védelem. Itt mindenki említi, nem véletlenül, mert még úgy is okozhat szem károsodást, ha ránézel arra a pontra megfelelő védőszemüveg nélkül, ahova világít, már attól károsodhat a retinád, ha kicsi pontba fókuszálod a fényét.
Már 2-300 mW-os is nagyon durva fény teljesítményű.
Egyébként milyen színű a fénye, esetleg infra?
Vannak félvezető lézerekkel dolgozó videó projektorok. Épp pár éve valaki, műszaki érdeklődésű szaki szedett sxét ilyen 120e Ft körül kapható videó projektort. Azokban fél-egy Wattos három alapszínt vetíteni képes félvezető lézerek voltak, színenként több darab.
Később kerestem az oldalán. Addigra már törölte az egészet. Lehet, valahonnan megdorgálták érte, hogy nyilvánosságra hozta az ilyen video projektor teljes felépítését és a lézerek egyéb irábyú felhasználásáról beszélt.
Szóval veszélyes dolgok ezek.
Ha komolyan akarsz bele fogéalkozni, akkor csak naguon nagy felelősséggel tedd és nagyon vigyázz a szemedre, másokéról már nem is beszélve.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!