Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit ajánlotok smd forrasztáshoz?

Mit ajánlotok smd forrasztáshoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok szeretnék smd forrasztásokat elvégezni de vannak olyan alkatrészek melyeket szabad szemmel szinte nehezen lehet le ellenőrizni ezért gondoltam veszek egy nagyítót vagy egy usb mikroszkóp csak nem tudom melyik lenne érdemesebb.Vagy ha van esetleg valami jobb ötlet azt szívesen meghallgatom.

2019. szept. 4. 19:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Használj sztereo mikroszkópot, olcsónak nem olcsó de nekem szervizben bevált. Előtétlencsével lehet annyit segíteni rajta hogy megfelelő nagyítás mellett a lencse alatt tudok pákával/forrólevegős pisztollyal tudok dolgozni.
2019. szept. 4. 19:57
 2/6 A kérdező kommentje:
egy linket dobsz honnan vetted ?
2019. szept. 4. 20:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Ellenőrzéshez, nézelődéshez jó egy ilyen is:

[link]

Vagy még túl erős is, mivel a 40-szeres nagyítás szimpla* nagyítóval már a lehetőségek határát feszegeti, ezért a csökkenő mélységélesség, illetve fókuszálhatóság néha kellemetlen is lehet.

2xAAA elem vagy akku is jó bele, amivel hatékonyan világítja meg az alkatrészeket.

*Most mellékes, hogy dupla lencse van benne, de az egy eredőt képez.

2019. szept. 4. 20:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Illetve rosszul írtam (#3), 3xAAA, csak igazság szerint én már Li-po cellát építettem ebbe is, ezért nem emlékeztem.
2019. szept. 4. 20:12
 5/6 A kérdező kommentje:
[link] egy ilyen mennyire jó ?
2019. szept. 4. 20:27
 6/6 anonim ***** válasza:

1-es válaszoló vagyok.

Én egy ilyet vettem:

[link]

2019. szept. 5. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!