Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Bedugtuk az antennát mégsincs...

Bedugtuk az antennát mégsincs adás. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

kék képernyő látszik, a tv maga működik csak nincs adás.

Régi fajta (Thomson) készülék

2019. aug. 29. 11:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Régi fajta tv nem képes feldolgozni a jelenlegi digitális adásokat.

KEll 1 settopbox a tv meg a kábel közé.

2019. aug. 29. 11:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Be kell hangolni a tévét, nem elég, hogy rádugod az antennát. Ha van benne MPEG4-es DVB-T tuner, akkor arra kell váltani és csatornakeresést kell indítani. Ha nincs benne ilyen, akkor set top box kell, mert analóg földfelszíni adás 6 éve nincs.
2019. aug. 29. 11:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
2019. aug. 29. 11:59
 4/6 anonim ***** válasza:
47%
Ha nincs adás, akkor jogos a kék képernyő.
2019. aug. 29. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha a TV-hez nincs settobbox (beltéri) vagy maga a TV nincs ellátva beépített digitális vevővel DVBT tuner (nem tudom hogy írják pontosan) akkor nem képes fogni antennán az adásokat. Bár tudtommal egyes Thomsonok amik még régi képcsövesek tehát nem lapos képernyős TV-k fel vannak szerelve egy ilyen tunerel ha tudod a pontos tipusát hátul vagy valahol elvileg le van írva vagy a menüjében próbáld megkeresni, az alapján ha nincs meg a hazsnálatija neten keresd meg, elvileg kéne hogy legyen és ott megtudod nézni hogy mit kell csinálni. De ha esetleg nem rendelkezik ilyen tunerrel mert simán lehetséges ez is, akkor kell venni egy beltérit, ha jól tudom 5-10 ezer ft között már kapni egy egyszerű alapítipust amivel az ingyenes adókat tudod fogni. Na meg persze az antenna sem mindegy hogy mennyire régi, mert a nagyon régi 10 évnél öregebb antennák sem képesek venni ezeket a digitális adókat egyébként. Na meg az pláne nem mindegy hogy szoba vagy tető antenna. A szoba antennák csak az adótoronyhoz nagyon közeli helyeken képesek fogni az adásokat, és persze az elhelyezés sem mindegy mert a digitális adásoknál pontosan az adótorony felé kell néznie az antennának hogy tudja fogni a jelet. Okostelefonokhoz vannak ilyen appok amik meghatározzák hogy merre kell irányítani az antennát. Google playen van a Mindigtv-nek ilyen appja amit kamerán keresztül kell használni, ott le is van írva hogyan, az nagyon jól működik mert több helyen így állítottam be antennát ahol nem tudtam 100% ra hogy merre kell irányítani.
2019. aug. 29. 12:16
 6/6 A kérdező kommentje:
21MG18EG a száma
2019. aug. 29. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!