Miért szikrázik a konnektor, ha a vele szemben lévō falon használom a másik konnektort?
3 konnektor van a szobában, ebbōl 2 egy falon, a harmadik szemben. Azt a 2-t szoktuk használni, amelyik egy falon vannak, azoknak semmi baja. Ha viszont valami nagyobb áramfelvételű dolgot dugunk beléjük (pl. Porszívó), akkor a 3. elkezd szikrázni. Ha csak mobilt töltünk a másik kettōn, akkor nem csinálja.
Az egész szoba áramrendszere el lehet öregedve?
Lehet ezzel kezdeni valamit? Panelrōl van szó.
Mi társasházban élünk, 85-ben építették, és mikor 2001- ben ide költöztünk, mondta egy villanyszerelő rokonunk, hogy át kéne húzni a kábeleket újra, kitudja milyenek már. Nagyon jó döntés volt.
Szerintem nézesd meg tényleg, lehet vékonyak, öregek a kábelek, nem ennyi fogyasztásra lettek tervezve.
Egy gyors próbát megér.
Áram lekapcsol, konnektor kiszed, csavar meghúz.
Ha esetleg szét van olvadva a konnektor, le kell cserélni, venni egy másikat.
Ha éppen nem kapsz már ma sehol, egy sorkapocs is megteszi átmenetileg, összekötni a vezetékeket, amíg sikerül venni másik fali aljzatot.
Ha szétkapod, egy fotót tölts fel róla, meg tudjuk mondani hogy mennyire rossz a helyzet.
Köszi, áthívtam egy rokont, aki ért hozzá, ő kicserélte a konnektort, azóta nincs több szikra. :)
Attól féltem, hogy esetleg falat is kell bontani hozzá, de úgy tűnik elég volt ennyi a probléma megoldásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!