Ali expressre visszaküldeni terméket, cserélni, pénzt vissza kapni lehetséges? Milyen szabályok vonatkoznak, mi a menete?
Lehetséges, de nem éri meg.
Mit rontottál el?
Gyakoribb a visszatérítés vagy újraküldés. Gondold végig, ha te feladod az 1800-ért vásárolt valamit futárral vagy postán, simán elkérnek 20 - 70 ezret is a szállításra. Nem jó üzlet.
Persze, ha drága dolgot vettél, esetleg lehet értelme.
Rendelés előtt mérd fel, a kiadandó pénz neked okoz-e fizikai fájdalmat.
Olyan terméket ne rendelj így, aminek az ára nyomós tétel számodra. Már csak azért se, mert ha megfogja a vám, fizetheted a plusz 27% áfát és kb. 3% vámot, az majdnem a termék árának harmada.
Aliexpressen, ha reklamálsz, nem fizetik vissza a TELJES áru értéket.
Ha a terméknek van külön ára plusz szállítási költsége, reklamáció esetén csak a termékárat szokták visszafizetni (amit amúgy te tudsz beállítani a pénz visszakéréskor, ha csak ennyit állítasz be, nem a teljes összeget, általában automatikusan utalnak vissza). Ha a szállítási költséget is vissza akarod kapni, ahhoz vissza kell küldeni a terméket a feladónak, megmondom, sokkal drágábban, mint amennyit ő számolt az árban postaköltségre.
Ha viszont csak ilyen csökkentett visszafizetést állítasz be, NEM KÉRI A VISSZAKÜLDÉST.
Reklamációhoz mindig adj pontos leírást, mi a gond és fotót is csatolj.
A pénz visszafizetése változó, van, hogy 2-3 nap alatt megjön, de előfordul az 1-2 hét is.
Tipikus példa.
Rendeltem önfelhúzó karórát 5100 Ft + 1100 Ft árral és szállítási díjjal.
Megjött, nem működött.
Reklamáltam, visszakértem az 5100-at, fotóval és leírással, hogy nem működik az óra.
Visszafizették a pénzt.
Rá egy hónapra próbából bevittem óráshoz, aki 2 nap múlva visszaadta, javítva, ingyen.
Szóval van egy faca automata órám 1100 forintért. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!