Samsung tv folyamatosan újraindul, felbozza kb fél másodpercre a SmartTV logót és újraindul?
Talán annyit bizonyít, hogy manapság akármilyen hülye is hozzányúlhat egy TV-hez.
Nincs ilyen, ezeknél a Samsungoknál a háttérvilágításnak nincs köze az alaplap bootfolyamatához.
Olyan van esetleg a kétkörös hátterű Samsungoknál, hogy hiba miatt az alsó vagy felső fele nem világít, emiatt pár másodperc után lekapcsolja az egész hátteret.
De ezt a LED-driver védelme érzékeli, az alaplap nem is tud róla, az elindul normálisan, hang is megjön.
Később a távszabályzóval pedig vakon ki is kapcsolható, a megszokott módon.
A LED-sávok pedig nem csúsznak ki, a csatlakozójuk sem olyan, hogy ki tudna esni, de ha mégis, attól nem indul újra az alaplap.
LG-nél volt olyan eset, hogy a LED-sávok középső toldócsatlakozójának egyike kontakthibás volt, ami egy szívatós hibát eredményezett: szervizben nyilván pont semmi baja nem volt, de szállítás közben a rázkódás kihozta.
Emiatt később a tulajdonos visszahozta, ismét szét kellett szedni, de még akkor is csak időszakosan jött elő a hiba, így nem volt egyszerű megfogni, de végül csak lebukott az is.
Tehát egy ilyenről senki nem tehet, nem is ez volt az eredeti baja, a rázkódás hozhatta elő, a már amúgy is lappangó hibát.
Mondani sem kell, hogy ennek sem volt köze a bootfolyamathoz, az alaplap attól még működött rendesen.
Létezik egyébként olyan típus, ami kuriózumnak számít és kicsit másképp működik, de olyanról én is csak olvastam, nem Samsung, nem LG.
Csak hobbiból fórumozok, aminek lényege az anonimitás, vagy legalábbis én ezt betartom, úgyhogy ilyenbe sajnos nem tudok belemenni.
Igyekeztem volna kerülni még a "hülyézést" is, mert vannak dolgok, ami távolról nem mindig ítélhető meg egyértelműen, de egy ponton ki kellett mondani, mert ami sok, az sok. Azért itt már alapvető hiányosságok tűnnek ki, akárhogy is nézzük.
Ragszalagok vannak, hacsak nem arra gondolt, hogy a gyári állapothoz képest fel lett szedve és visszaragasztgatva olyan módon, ami arra utal, hogy piszkálva volt.
Van olyan Samsung is, ahol az egész kijelző körül van ragasztva egy szalaggal, amit a háttér javítása esetén bontani kell, de erre is van kulturált megoldás.
Lehet például refurbished, de azoknak a hátán is feltüntetik.
De ha emiatt cseréltek benne alaplapot, ahhoz nem nagyon kell ragasztásokat felszedni, ráadásul a gyári felújítás során belevaló alaplapot kap, amivel semmi gond. Hogy később az is meghibásodik, ilyen is lehetséges.
De ennek nem az a módja, hogy a háttérvilágítást piszkáljuk, aminek semmi köze a bootloop jelenségéhez, ami szakmailag köztudott dolog, úgyhogy ehhez azért már elég hülyének kell lenni.
Ha valaki nem tudja megjavítani az alaplapnak ezt a hibáját, akkor vagy kerít bele másik alaplapot, vagy szépen visszaadja (változatlan állapotban), hogy nem tudja vállalni és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!