Hogyan tudom megoldani, hogy egy házi készítésű kétoldalas nyáklapon egy IC toknál az alsó és a felső réteg vezetője összeérjen?
Figyelt kérdés
Mert ha belerakom a lyukba a tokot, az eltakarja a felső réteg forraszpontját, így csak alulról érintkezik.2019. júl. 28. 11:35
1/5 anonim válasza:
Úgy kell kialakítani a forrpontot a furat körül, hogy felülről is be tudd ónozni az alkatrészlábat. Onnantól az IC, vagy a foglalata már úgy viselkedik, mint a furatgalván, összeköti a két oldali fóliát. Ha nem férsz hozzá a foglalat lábához, akkor a rondább megoldás, hogy a foglalat lábát kihajtod oldalra 90°-al, a furaton keresztül pedig egy ellenálláslábbal kötöd össze a két oldalt.
2/5 anonim válasza:
Van másfajta foglalat is, ami oldalról is hozzáférhető:
Nekem mondjuk mindig szimpatikusabb volt ez a fajta, bár olyat nem csináltam, ahogy írod.
Régen csináltam olyan tesztpanelt, ami nem volt fúrva egyáltalán, csak a rajzolat volt, arra állítottam rá ilyen foglalatot, körbeforrasztottam.
Ennek csak annyi volt a lényege, hogy így felülnézetből lehetett rajta forrasztgatni, kísérletezni, míg a panel alja simán feküdt az asztalon.
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, az IC - ket így fogom megoldani.
Azonban kellene egy ilyet is beültetni a lapba:
Erre esetleg van valami javaslat?
2019. júl. 28. 17:02
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!