Nikon D90 vs D200?

Figyelt kérdés
Szerintetek melyik éri meg jobban a pénzét?
2010. júl. 11. 18:04
 1/6 anonim válasza:
nekem d90 van és szuper jó. a másikat nem ismerem
2010. júl. 11. 18:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem volt egyikem sem, de a tesztek alapján, amit olvastam, a D200 egy profibb gép (komplexebb AF rendszer, erős felépítésű váz, több fénymérési mód, jobb RAW állományok).

Ellenben sokkal régebbi, így a D90 sokkal jobb ISO zajt tud (ez baromi fontos), kicsit több MP (ami teljesen felesleges, mert 10 MP mindenre elég), van benne LiveWiev üzemmód (ez hasznos) és szenzortisztítás (ez is). Meg van rajta sok hülye mód, amit ha komolyan veszed a fotózást, messziről elkerülsz. (Aki tud fotózni, az az M, A, S és P módon kívül soha semmi mást nem használ.)

Ráadásul a D200-nál kiemelt dolgokban is alig marad el, kivéve a maszzív felépítést.

Ha kezdő vagy, inkább a D90-et vedd, ha haladó, akkor pedig a helyedben gyűjtenék egy D300-ra, mert bár nagyon szép és jó a D200, kicsit öreg már...

2010. júl. 12. 13:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Az egyik ismerősömmel vitáztunk h. melyik éri meg jobban a pénzét, én a D200-at preferálom (az azért tényleg felsőbb kategóriában játszik), de az iso ami elgondolkoztatott: a CMOS tényleg ennyivel jobban kezeli?
2010. júl. 12. 14:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem a CMOS a lényeg, hanem az újabb elektronika. Nikonék mindig belerakják a gépekbe a csúcsfejlesztést, nem mint a nyomorék Canon.

A fórumokon azt írják, hogy 1 fényérték a különbség, de nézegettem tesztképeket és szerintem inkább kb. fél. Bár a több megapixel miatt ha leméretezed a képet, akkor talán megvan az 1.

Ellenben megnéztem, mennyiért adják a gépeket és így szerintem a D200 jobban "megéri a pénzét". A különbségből már megvan egy jó fix obi fele és annyival nem ügyesebb a D90. Azt gondolom nem kell mondanom, hogy az objektív mennyit számít...

2010. júl. 12. 17:20
 5/6 anonim válasza:
Helo!Már gondolom nem aktuális számodra, de nekem D200-am van. Nagyon szeretem, szépen végzi a dolgát. Ami negatívum az tényleg szinte csak az ISO. ISO 400 felett már zajosodik eléggé, tehát úgy mondva szereti ha van fény és nem kell használni magas ISO-t. Ami még kicsit negatívum, bár korrigálható az a guminyúlás. Nekem nem lehet normálisan becsukni az USB nyílásnál úgy megnyúlt.
2014. nov. 1. 21:56
 6/6 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régire válaszolok, de 5-ösnek válaszolnám, hogy a zaj igazából ISO 800 után szabadul el, persze témafüggő is. Nekem van D7100-am is, és bizony ISO100 mellett még a D200 a kevésbé zajos, ellenben 800-as ISO felett már a D7100 nyer e tekintetben (is). Mondjuk a D7100 sem annyira jó e tekintetben, ha magas ISO mellett fontos az alacsony zaj, akkor Nikonból D610, D750, tehát full frame váz, mert itt jön ki az igazi előnyük.
2020. aug. 16. 00:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!