Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért olyan sok a depressziós,...

Miért olyan sok a depressziós, lelki beteg ember mostanában?

Figyelt kérdés
2010. júl. 9. 15:22
1 2
 11/19 anonim válasza:

Gratulálok azoknak, akiknek sikerült elhelyezkedni. Megvívták a maguk csatáját.

"A kis tizenévesek, akik azért nyávognak, hogy jajj az a fiú nem szereti"

Valószínűleg szeretethiányban szenvednek. A szüleiktől nem kapták meg az igazi odafigyelő szeretetet, és azt sem tanították meg nekik, hogy önmagukat hogy tudják szeretni, így hát a fiútól várják.

Csapda! Mást nemigazán lehet arra kényszeríteni, hogy szeressen minket.

A depressziónak is nagyrészt az oka: önmagunk szeretetének a hiánya. Meg az, hogy azt tanultuk: a válságra (= változásra) így kell reagálni. Nem tettekkel, nem alkotással, nem kreativitással, hanem bezárkózással és depresszióval.

De egyszer ennek is vége lesz, nyugi, a válság sem tart örökké, mint ahogy semmi.

És vegyétek észre, ez a reakció csupán egy tanult dolog, önkorlátozó hiedelem, negatív érzelem. És mellesleg az emberi test energiaáramlásában is blokkok vannak ilyenkor. Ezeket a blokkokat lehet oldani például az Érzelmi Felszabadítás Technikával. Ha feloldjátok, egyre kevésbé depressziósak, válság ide vagy oda. Rendbejön az életetek, egyre jobb dolgokat fogtok bevonzani.

Én legalábbis ezt tapasztalom az ÉFT gyakorlása során.

2010. júl. 15. 13:24
 12/19 anonim válasza:
Nem tudom,hogy mi a végzettséged, de egy biztos, hogy sok agyament diploma létezik, ami semmirre sem jó, mert az életben használhatatlan, ugyanis van egy okleveled, de még egy áruházi árufeltöltéshez is tanfolyamot kell végezned, mert azt sem tudod, hogy mi micsoda. Lehet okleveled, de legalább három normális szakmádnak is kell lenni ahhoz, hogy valahol kisegítőnek felvegyenek.
2010. júl. 15. 21:59
 13/19 anonim válasza:
Rohanó világot élünk, nincs ideje senkinek semmire, arra se, hogy picit törődjön magával (és itt most nem arra gondolok, hogy nem jut idő a faszverésre..). Járok én is pszichológushoz - bár nem depresszió miatt - és komolyan, ott van a legtöbb várakozó. F/19
2010. júl. 16. 05:56
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem kétféle depressziós ember van a világon: az elkeseredett és az unatkozó. Az egyiknek olyan kilátástalan helyzete van, amiből nem tud kitörni, ez legtöbbször anyagi. A másik meg már nem tud mit kezdeni magával, ezért lesz depis, ez utóbbit szánom.

Amúgy szerintem sok ember csak azért lesz depressziós, mert nem támogatják semmilyen formában. De a maradékból ököllel pofoznám ki a depit.

2010. júl. 16. 17:10
 15/19 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 15:50:

Nem akarok dicsekedni, de én nem nyávogok...

Régen mindig kaptam sok mindent, de amióta "krízis" van, azóta nem kaptam se karácsonyra, se születésnapomra se semmit.

És én már értem, hogy milyen egy szülőnek eltartani a gyerekét (de saját magát is), azóta, hogy kaptam egy kis pénzt (7500 ft... egész nyárra) és nekem kell vennem magamnak ruhákat, mert már nincsenek. Meg persze ennem is kell belőle. Hát az a pénz már el is ment. Dolgozni sajnos nem tudok, mert még kicsi vagyok. De azért anyu szokott főzni..:D

Ezzel azt akarom mondani, hogy nem minden "tinédzser" nyafog. Kérdésre válaszolva meg: szerintem is a krízis miatt van ez.

13/L

2010. júl. 16. 17:56
 16/19 anonim válasza:

Az nagyon valószínű, hogy sok pszichológus nem tudja a depressziót megszüntetni. Nem azt tanulták az iskolában. Különben nem lenne a rendelőikben annyi váró ember!

Egyrészt, mert a depresszió azért is alakul ki, mert az emberek jól érzik, hogy sok mindent nem tanultak meg az oktatás során (igen, sok agyament diploma létezik, ami nem sok mindenre jó), amit az élethez jó lett volna megtanulniuk. Sőt, a sok értelmetlen tantárggyal szerintem lenevelték őket a tanulás szeretetéről és az élet élvezetéről. Viszont ez csapda, és a tanulást érdemes lenne bepótolni! Jobb későn, mint soha!

Másrészt, a pszichológusok nagy része nem foglalkozik a testünk energetikai rendszerével, illetve az önszeretet tanításával. Én energia pszichológiával (amit írtam, az Érzelmi Felszabadítás Technika) segítek az embereken, az képes az ilyeneket gyógyítani.

Mert a boldogságnál nem a szakmák meg hasonlók számítanak, hanem annak a tudása, hogy hogyan tudod az Univerzum energiáját keringetni magadban és magad körül. (Mert ez az energia létezik.) Hogy érzed-e azt, hogy megérdemled, hogy normálisan keringjen ez az energia!

2010. júl. 17. 09:16
 17/19 anonim válasza:
A depresszió véleményem szerint a szervezet válasza arra, hogy az emberek létbizonytalanságban és nem megfelelő külső, belső kapcsolati hálóval rendelkeznek.Társadalmi értékek az annyira szidott rendszerváltással elvesztek (nem sírom vissza), az viszont igen rontja a lelki állapotomat, hogy újak nem jöttek létre.Az elmúlt évek nagy kárértéket képviselő korrupciós botrányai fokozzák az elégedetlenségemet és rontják állapotomat/állapotunkat. Kifejezetten irritál,hogy emberek éheznek, munka nélkülivé válnak, még mások, más kárán a közös nemzeti vagyont lenyúlják. Igen, sajnos ez egy anómiás értéktelen társadalmi érzést von maga után. Ma nincs értelme gyermeket szülni, úgy sem tudom a lakáshitelemet törleszteni, földönfutóvá, híd alatt lakóvá válhatok máról, holnapra. Nem gyógyszerekkel, hanem valódi, minden társadalmi rétegre kiterjedően kell rendet tenni, és a politikusoknak "PÉLDÁT KELL MUTATNIUK". Ebben az esetben gyógyszerek nélkül is csökkenni fog a depressziósok száma és az öngyilkos statisztika. Tisztelt politikusaink. Munkára fel, bárhol is van az Önök számára kijelölt hely az Országgyűlésben. Az ORSZÁG és a MAGYAR emberek előrehaladását képviseljék, legyen érték a gyermekvállalás, kiszámíthatóságot, kívánnak a családok és végre olyan béreket kellene kapniuk a munkavállalóknak, hogy ne kényszerüljenek másod, harmad állást vállalniuk és 8 órára kapott bérért ne 10-14 órát kelljen (közszférára is igaz)naponta dolgozniuk.Legyen a rekreációra is idő,mindenkinek, ne csak egyeseknek.És végül, valahára, el kellene kezdeni az elszámoltatását a társadalmi vagyon magán kézbe jutásának, megfizettetni velük azok valós értékét az azóta képződött nagy vagyonokból.Ne gazdagodhasson meg senki az ország és a nép kárára.A társadalmi közérzet ezekkel az intézkedésekkel jelentősen javulna,újra bíznának az emberek az "általuk választott politikusokban".
2010. júl. 18. 08:48
 18/19 anonim válasza:

Na akkor nézzük meg, hogy a depresszió miatt szidott politikusok (nem védem őket, mert megérik a pénzüket) és a válság valójában mennyi minden, tulajdonképpen olcsón megoldható dologra nincsenek hatással az életünkben. Amikre igazából egyedül nekünk van ráhatásunk, és ami emelheti az életszínvonalunkat.

De tényleg!

Nincsenek hatással például arra, hogy:

- mennyire tartod energetikailag rendben és tisztaságban a környezetedet (mert ez vonzza a szerencsét hozzád, válság ide vagy oda, lásd feng shui)

- mennyire tartod rendben és tisztaságban a testedet (mert ez is vonzza, illetve taszítja az embereket, ha nem teszed): tisztálkodás, táplálkozás

- hogyan osztod be az idődet, törekszel-e arra, hogy szánj időt magadra, koncentrálsz-e értékteremtő tevékenységre

- van-e életcélod, keresel-e értelmet az életednek

- élvezed-e a tanulást, hajlandó vagy-e olyan dolgokat tanulni, amivel pénzt tudsz keresni, amivel másoknak értéket adsz

- milyen barátokat (lehúzó vagy felemelő) választasz magadnak

- észreveszed-e, hogy megválaszthatod például azt is, hogy a következő pillanatban kimenj-e a mosdóba vagy sem... :)

És így tovább.

Tehát a válasz: azért olyan sok a depressziós napjainkban, mert az emberek nem tudják, hogy igazából mennyi mindent ők határoznak meg az életükben, és nem a válság vagy a politikusok.

2010. júl. 20. 08:17
 19/19 anonim ***** válasza:
a legtöbb férfi életét általában a nők teszik tönkre, vagy azért mert van, vagy azért mert éppenséggel nincs.
2010. aug. 4. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!